Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.02.2022 - Conferința privind viitorul Europei: Cetățenii își încheie deliberările pe tema UE în lume/migrație.
ED TargovisteÎn perioada 11-13 februarie, aproximativ 200 de cetățeni din toate statele membre își vor finaliza recomandările privind viitorul Europei în cadrul Grupului de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema UE în lume/migrație.
 
În perioada 11-13 februarie, aproximativ 200 de cetățeni din toate statele membre, de vârste diferite și provenind din medii diverse, își vor finaliza recomandările privind viitorul Europei în cadrul Grupului de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema UE în lume/migrație.

Se preconizează că recomandările vor acoperi, în primul rând, obiectivele și strategiile UE în domeniile securității, apărării, politicii externe și comerciale, ajutorului umanitar și cooperării pentru dezvoltare, extinderii și migrației și vor fi prezentate și discutate în cadrul reuniunii plenare a Conferinței din 11-12 martie 2022 de la Strasbourg, Franța.


Această a treia sesiune a grupului de dezbatere este găzduită la Maastricht, Țările de Jos de Institutul European de Administrație Publică și de Studio Europa Maastricht, cu respectarea deplină a măsurilor de sănătate aplicabile.


Participanții care nu pot să călătorească participă la dezbateri conectându-se de la distanță. Reprezentanții presei care doresc să participe la această sesiune se pot înregistra aici. Sesiunea de deschidere din 11 februarie și cea de închidere din 13 februarie vor fi transmise în direct pe platforma digitală multilingvă a conferinței.


Cetățenii din acest grup de dezbatere s-au reunit anterior la Strasbourg în perioada 15-17 octombrie și online în perioada 26-28 noiembrie. În cadrul Conferinței privind viitorul Europei s-au constituit patru astfel de grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni. Din cadrul acestora, 80 de reprezentanți – cel puțin o treime având vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani – participă la sesiunile plenare ale conferinței, prezentând rezultatele discuțiilor lor respective.


Grupul de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema „Democrația europeană/valori și drepturi, statul de drept, securitate” și-a adoptat recomandările la Florența în decembrie 2021, în timp ce grupul de dezbatere pe tema „Schimbări climatice, mediu/sănătate” și-a încheiat activitatea la Varșovia în ianuarie 2022. Recomandările acestor două grupuri au fost prezentate și dezbătute în cadrul sesiunii plenare a conferinței din ianuarie 2022.  


Grupul de dezbatere pe tema „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă/Educație, cultură, tineret, sport/Transformarea digitală” își va încheia activitatea la Dublin în perioada 25-27 februarie 2022. Toți europenii își pot împărtăși în continuare ideile, pe platformă, cu privire la modul în care să ne construim viitorul comun.  Cea mai recentă versiune a prezentării generale și a analizei contribuțiilor este disponibilă în cadrul celui de al treilea raport intermediar.  

Detalii

Data publicării

7 februarie 2022

Date de contact

Daniel Ferrie

Email

daniel.ferrie@ec.europa.eu

Phone number

+32 229 86500

Sinéad Meehan-van Druten

Email
sinead.meehan-van-druten@ec.europa.eu
Phone number
+32 229 84094


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană