Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.02.2022 - UE acordă Ucrainei asistență de urgență în materie de protecție civilă
ED Targoviste

Comisia Europeană coordonează livrarea de bunuri esențiale pentru a sprijini populația civilă, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

 

În urma unei solicitări de asistență de urgență din partea guvernului Ucrainei, având în vedere amenințarea unei noi escaladări a situației, Comisia Europeană coordonează livrarea de bunuri esențiale pentru a sprijini populația civilă, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. Scopul este acela de a sprijini Ucraina în eforturile sale de pregătire pentru toate scenariile posibile.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „UE este pe deplin solidară cu populația ucraineană, inclusiv prin sprijin concret. De îndată ce Ucraina ne-a solicitat asistență, am depus eforturi neîntârziate pentru a ajuta autoritățile. Va ajunge foarte curând la destinație asistența imediată în materie de protecție civilă. Slovenia, România, Franța, Irlanda și Austria au făcut primele oferte și mă aștept ca și alte state membre ale UE să ofere asistență suplimentară în zilele următoare.”

Asistența inițială oferită prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE include:

·       din România: 5.000 de pachete de analgezice, 5.000 de pachete de antiinflamatoare, 5.000 de pachete de antibiotice și 840 l de dezinfectant pentru mâini;

·       din Slovenia: 1.000.000 de măști de unică folosință nemedicale, 125.000 de perechi de mănuși de latex, 125.000 de perechi de mănuși de nitril, 200 de perechi de cizme de cauciuc și 10 generatoare diesel (6 kW);

·       din Franța: 15 corturi, 300 de corturi de familie, 1.500 de pânze pentru acoperirea solului, 2.100 de pături și 300 de saci de dormit, 500 de truse de igienă, 25 de latrine uscate, 3.000 de mănuși chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), 10.000 de mănuși de vinil, 50.000 de măști chirurgicale, 36 de cutii de medicamente, fiecare având capacitatea de a trata sute de pacienți, precum și un post medical avansat capabil să trateze 500 de răniți.

·       din Irlanda: 10.000 de costume de protecție, 50.000 de măști chirurgicale, 2.583 l de dezinfectant pentru mâini.

·       din Austria: 50.000 l de dezinfectant pentru mâini, 9.000 l de dezinfectant pentru suprafețe, 50.000 de ochelari de protecție, 50.000 de măști de protecție și 20.000 de mănuși nesterile.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE se află în contact permanent cu autoritățile din Ucraina pentru a direcționa asistența suplimentară, iar UE este pregătită să ofere ajutor suplimentar în funcție de solicitări.

Context

Atunci când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. Odată ce mecanismul a fost activat, Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE coordonează și finanțează asistența pusă la dispoziție de statele membre ale UE și de alte șase state participante (Islanda, Norvegia, Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru și Turcia) prin oferte spontane.

UE și statele sale membre sunt deja cei mai mari donatori umanitari ca răspuns la criza din estul Ucrainei, acordându-le asistență persoanelor vulnerabile care trăiesc de ambele părți ale liniei de contact.

Informații suplimentare :

UE oferă protecție civilă și ajutor umanitar Ucrainei

Detalii

Data publicării

19 februarie 2022

Date de contact

Balazs UJVARI

Email

balazs.ujvari@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 295 45 78

Daniel PUGLISI

Email

daniel.puglisi@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 296 91 40


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană