Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
30.04.2022 - Comisia acordă Marca patrimoniului european unui număr de 12 de situri istorice din întreaga Europă, printre care și Palatul Comisiei Europene a Dunării la Galați
ED Targoviste

Ieri, 28 aprilie, Comisia a acordat Marca patrimoniului european unui număr de 12 situri care au jucat un rol important în istoria și cultura Europei, printre care și Palatul Comisiei Europene a Dunării la Galați.

 

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Patrimoniul cultural este sufletul Europei. Aceste situri minunate reflectă istoria noastră bogată, fiind manifestări geografice ale esenței noastre. Siturile care poartă Marca patrimoniului european se numără printre cele mai mari cadouri pe care Europa le poate oferi și este de datoria noastră să le păstrăm cu orice preț.”

Marca patrimoniului european se acordă clădirilor, documentelor, muzeelor, arhivelor, monumentelor sau evenimentelor care au jucat un rol important în crearea Europei de astăzi. Este menită să-i facă pe cetățeni, în special pe cei tineri, să înțeleagă și să aprecieze mai bine patrimoniul comun și diversificat al Uniunii Europene. Un grup de experți independenți din întreaga UE a desemnat siturile, dintre cei 21 de candidați preselectați de statele membre participante. Prin decizia de astăzi, numărul total de situri care dețin Marca patrimoniului european se ridică la 60.

Palatul Comisiei Europene a Dunării: Galați, 1896

Dunărea este o clădire istorică din Galați, construită special pentru a fi sediul Comisiei Europene a Dunării (European Commission of the Danube, ECD). Instituția a fost înființată după Congresul de pace de la Paris din 1856 pentru a reglementa regimul navigației pe fluviu. În cele din urmă, ECD s-a transformat într-o organizație mai complexă. Situl a fost sediul unei organizații internaționale importante care a contribuit la sporirea integrității europene și la dezvoltarea pașnică a Europei.

Mai multe informații despre cele 12 noi situri sunt disponibile online

Detalii

Data publicării

28 aprilie 2022

Date de contact

Nume

Stefan TURCU

Email

stefan.turcu@ec.europa.eu

Phone number

+40 724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană