Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
09.05.2022 - Ziua Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște 2022
ED Targoviste

Manifestările dedicate Zilei Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, doresc să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici. Activitățile s-au desfășurat în data de 9 mai 2022 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița – structura gazdă și au fost realizate în parteneriat cu Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște prin Facultatea de Drept și Științe Administrative, Biblioteca Comunală Bucșani, Biblioteca Comunală Vulcana Băi, Grădinița PP nr. 1 Târgoviște și Grădinița PP nr. 14 Târgoviște.

În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și de această dată în mijlocul tinerilor dornici de informare europeană și a organizat o serie de evenimente. Activități au însemnat ateliere de lucru, prezentări pe diferite subiecte cu tematică europeană, concursuri cu tema Anul European al Tineretului – Pace și solidaritate, reprezentații de teatru forum, ore de informare europeană etc, desfășurate în săptămâna 9 – 13 mai 2022.

Evenimentul a debutat cu Parada costumelor steagurilor Uniunii Europene realizate din materiale reciclabile prezentate de către cei mai mici cetățeni europeni – copii de la Grădinița PP nr. 1 Târgoviște, coordonați de prof. Florina Popescu. A urmat vernisajul expoziției de lucrări plastice Europa – casa mea!   În cadrul întrecerii, echipaje alcătuite din câte 4 participanți cu vârste de peste 12 ani s-au întrecut în probe de desen, cântec, creativitate artistică (realizarea unei scurte scenete în care să se folosească niște cuvinte impuse), dar şi cunoştinţe generale despre ţările membre UE prin prezentări (filmuleţe/power point). Lupta a fost strânsă, elevii au fost foarte creativi și au dat dovadă de multă seriozitate în pregătirea momentelor artistice, iar la final echipajele au fost premiate cu obiecte utile în activitatea și timpul liber - rucsacuri pentru drumeţie.

Tinerii au fost încurajați de un număr de susținători. Pe lângă spectacolul urmărit, ei s-au bucurat și de premii-surpriză oferite de organizatori. Jurizarea a fost realizată de Livia Anghelache Voica – cadru didactic la Grădinița Pp nr. 14 Târgoviște, Cateluța Barbu – bibliotecar la Biblioteca Comunală Raciu și Aurora Loliceru – bibliotecar la Biblioteca Comunală Valea Mare. Le mulțumim și pe această cale pentru sprijinul acordat!

Fiecare participant, indiferent că a fost vorba de ateliere de lucru ori concursuri, și-a încercat norocul la Tombola Europeană denumită sugestiv „Te implici și câștigi!”, iar toți cei prezenţi au fost câștigători. Premiile (rucsacuri, agende, sacoşe cu sigla Comisiei Europene, baloane, pixuri, etc), imprimate cu sigla EUROPE DIRECT Târgoviște și/sau cu însemnele Uniunii Europene, au fost pe placul câștigătorilor și cu toții s-au declarat mulțumiți.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să fie prezenţi și la alte activități de acest gen! Sperăm că tinerii au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate! Rămâneți alături de noi!

CENTRALIZATOR NOTE CONCURS Anul European al Tineretului – Pace și solidaritate

ZIUA EUROPEI LA CENTRUL EUROPE DIRECT Târgoviște 2022

Ordinea intrării în concurs a echipajelor

NOTA PREZENTARE ȚARĂ

NOTA SCENETĂ

NOTA PROGRAM ARTISTIC

NOTA DESEN

TOTAL PUNCTAJ

Proba câștigată

Echipaj nr. 1, coordonator Daniela Ionescu - Croația, Liceul „Voicevodul Mircea” Târgoviște

6

6

9

6

27

Cel mai bun moment artistic

Echipaj nr. 2, coordonator Anca Mihaela Rafira - Finlanda, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște

6

9

6

6

27

Cea mai bună scenetă

Echipaj nr. 3, coordonator Pompilia Băjenaru - Grecia, Biblioteca Comunală Vulcana Băi

9

6

3

6

27

Cea mai bună prezentare a unei țări UE

Echipaj nr. 4, coordonator Viluța Dimache - Italia, Biblioteca Comunală Bucșani

6

6

6

9

27

Cel mai bun desen


JURIUL:
Livia Anghelache Voica - președinte
Cateluța Barbu - membru
Aurora Loliceru - membru















NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte