Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.06.2022 - Finala concursului Euro Quiz: 800 de elevi vor da 40.000 de răspunsuri la întrebări despre Europa
ED Targoviste

Au dovedit cât de multe știu despre Uniunea Europeană și cât de rapizi sunt, iar acum se întrec în finala Euro Quiz!

 

800 de elevi de gimnaziu din toată țara au participat în data de 3 iunie 2022, la etapa națională a concursului ajuns la cea de-a 11 a ediție. Vor da, în total, 40.000 de răspunsuri la întrebări despre Europa.

Echipa câștigătoare Euro Quiz 2022 se va alege dintre cele 200 de echipe finaliste, fiecare formată din 4 elevi și un profesor coordonator. Acestea au fost selectate în urma rezultatelor obținute la etapa județeană, care a avut loc la data de 16 mai.

Concursul organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, a adunat în acest an un număr record de participanți: peste 4.000 de elevi din clasele V-VIII, coordonați de peste 1.000 de profesori. Un număr de participanți care reprezintă, de exemplu, echivalentul populației totale a unui oraș ca Predeal sau Băile Herculane!

S-au calificat în finală, din fiecare județ, primele 5 echipe. Acestea au reușit să dea, în cel mai scurt timp, cele mai multe răspunsuri corecte la întrebări despre Europa, valorile sale și instituțiile Uniunii Europene. I-au ajutat „antrenamentele” făcute, materialele informative parcurse, dar și seriozitatea și spiritul de echipă.

„Euro Quiz m-a învățat un lucru foarte important: cum să învăț! Am văzut cât de important este să știu de unde să iau informații corecte, cum să aleg esențialul și cum să fac legătura între cifre și evenimente. În plus, m-am împrietenit și mai bine cu ceilalți colegi din echipă. Abia așteptăm finala, vrem să obținem un timp și mai bun decât de la faza județeană”, spune unul dintre finaliști.

Câteva date legate de pregătire, dar și de competiția propriu-zisă, arată cât de pasionați au fost elevii. De exemplu, pentru a răspunde corect și rapid, participanții la Euro Quiz s-au antrenat, în total, 18.000 de ore – echivalentul a 530 de ore de geografie din clasele V-VIII!

Mai mult, cei 800 de elevi calificați la etapa finală au dat, în total, doar în cadrul etapei județene a concursului, 40.000 de răspunsuri. Cam tot atâtea cât în 2.600 de teze! Mâine, în finală, vor da la fel de multe și se vor strădui să obțină un timp cât mai bun. Le ținem pumnii!

 

Context

Euro Quiz este un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene. Are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial, cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice.

Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp de 75 de minute.

La ediția din acest an au participat elevi din toate județele României. Cei mai mulți participanți înscriși la concursul Euro Quiz au fost din București (89), în timp ce Dolj și Cluj au avut cel mai mare număr de participanți dintre județe, cu câte 63 de elevi înscriși.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană