Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.06.2022 - Sondajul Eurobarometru Flash privind introducerea monedei euro indică un sprijin larg față de moneda comună în statele membre care nu au adoptat-o încă
ED Targoviste

La 10 iunie, Comisia a publicat sondajul său anual Eurobarometru Flash privind introducerea monedei euro în statele membre care nu au adoptat încă moneda comună, desfășurat în perioada 20-29 aprilie 2022 în România și alte 6 state membre.

 

La 10 iunie, Comisia a publicat sondajul său anual Eurobarometru Flash privind introducerea monedei euro în statele membre care nu au adoptat încă moneda comună, desfășurat în perioada 20-29 aprilie 2022 în Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Suedia.

Noul sondaj arată că există un sprijin larg față de moneda euro: în medie, 60 % dintre respondenți sunt în favoarea introducerii monedei euro. Procentele cele mai ridicate, în favoarea adoptării monedei euro, s-au înregistrat în România (77 %) și Ungaria (69 %), iar cele mai scăzute au fost în Bulgaria, Cehia (44 % în ambele țări) și Suedia (45 %). Mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că trecerea la moneda euro ar avea consecințe pozitive pentru țara lor (55 %). Totuși, 56 % dintre respondenți consideră că introducerea monedei euro va duce la o creștere a prețurilor.

De asemenea, din sondaj reiese că gradul de sensibilizare cu privire la moneda unică în rândul cetățenilor din statele membre din afara zonei euro este în continuă creștere: 53 % dintre respondenți se simt informați cu privire la euro, față de 51 % anul trecut și 44 % în 2015.

Sondajul complet Eurobarometru Flash este disponibil aici.

Detalii

Data publicării

10 iunie 2022

Date de contact

Nume

Veerle Nuyts

Email

veerle.nuyts@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 96302

Nume

Andrea Masini

Email

andrea.masini@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 91519


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană