Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.07.2022 - Ajutoare de stat: Comisia închide investigația privind sprijinul public acordat de România societății Oltchim
ED Targoviste

Comisia Europeană a închis investigația aprofundată privind sprijinul acordat de România societății petrochimice Oltchim.

 

În luna decembrie 2018, Comisia a constatat că Oltchim a primit un ajutor incompatibil în valoare de aproximativ 335 de milioane EUR sub formă de: (i) neexecutare a datoriilor, (ii) anulare a datoriilor și (iii) continuare a livrărilor către Oltchim fără plată.

Comisia a impus României să recupereze acest ajutor.

În decembrie 2021, Tribunalul a constatat că Comisia nu a reușit să demonstreze că două măsuri de sprijin - neexecutarea datoriilor și anularea datoriilor - constituiau ajutoare de stat și, prin urmare, a anulat parțial decizia Comisiei din 2018.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului, procedura oficială de investigare a Comisiei a rămas deschisă în ceea ce privește cele două măsuri în cauză. La 8 mai 2019, Oltchim a fost declarată insolvabilă și și-a încetat definitiv activitatea economică. Ca urmare a acestui fapt, investigația Comisiei a rămas fără obiect și, în consecință, Comisia și-a închis investigația.

Odată soluționate eventualele probleme de confidențialitate, vor fi disponibile mai multe informații pe site-ul web al Comisiei dedicat concurenței, în registrul public al cazurilor, la numărul de caz SA.36086.

Nume

Arianna Podesta

Email

arianna.podesta@ec.europa.eu

Phone number

+32 229 87024

Nume

Maria Tsoni

Email

maria.tsoni@ec.europa.eu

Phone number

+32 229 90526


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană