Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
30.04.2014 - Bibliotecarii, cărțile și forțele terestre din România au sărbătorit împreună

Ce au în comun bibliotecarii și reprezentanții forțelor terestre din România? Pe lângă meseria nobilă pe care o practică, îi reunește ziua de 23 aprilie. Dedicată de către creștinii-ortodocși de pretutindeni sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ziua de 23 aprilie este prilej de sărbătoare atât pentru bibliotecarii din România cât și pentru militarii forțelor terestre.

O zi atât de importantă trebuia sărbătorită în stil european, așa că Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, biblioteca Universității Valahia și Garnizoana Târgoviște au marcat miercuri, 23 aprilie, o triplă sărbătoare: Ziua Bibliotecarului din România, Ziua Mondială a Cărții și a dreptului de autor și Ziua Forțelor Terestre. Activitatea s-a desfășurat la sediul centrului, în prezența unui public constituit din reprezentanții instituțiilor partenere și al autorităților publice locale.

În cadrul evenimentului s-au susținut prezentări pe diferite teme: istoria bibliotecilor publice, istoria universităților române și a înființării bibliotecilor în cadrul acestora, repere cronologice ale bibliotecilor militare, precum și rolul forțelor terestre în operațiunile militare moderne. La final, voluntarii centrului EUROPE DIRECT Târgoviște le-au spus celor prezenți un...basm de trezit cetățenii, prin care au arătat importanța stimulării spiritului civic al concetățenilor noștri și a implicării lor în construirea unei Europe unite. Totodată, tinerii au au prezent diferite metode nonformale extrem de eficiente pentru acest proces, accentuând succesul pe care l-au avut și îl au.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte