Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
08.03.2014 - Sunteți cetățeni europeni activi? Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște vă invită la un concurs de creație dedicat tinerilor interesați de viitorul lor!
ED Targoviste

Alegerile europarlamentare se apropie cu pași repezi, dar oare cetățenii Uniunii Europene sunt pregătiți pentru ele? Având în vedere problemele cu care se confruntă toate statele membre, oamenii și-au pierdut speranța de mai bine și interesul pentru procesul electoral. Statisticile arată că tinerii sunt cei mai dezinteresați de utilizarea dreptului la vot.

Pentru a stimula spiritul civic al tinerilor din județul Dâmbovița, în special al celor care votează pentru prima dată cu ocazia alegerilor europarlamentare din luna mai, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște organizează în perioada 7 martie – 7 aprilie 2014 un concurs de creație destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Denumit „Aici cetățenii europeni! Acolo e cineva?”, concursul are drept temă realizarea de materiale prin care o problemă sau nevoie identificată în comunitate și, de ce nu posibile soluții, să fie aduse în atenția europarlamentarilor prin metode inedite și creative.

Tinerii pot participa în cadrul a 5 secțiuni: creație literară, fotografie în stil PhotoVoice, scurte filmulețe sau prezentări Power Point, creații audio-video (cântece și/sau videoclipuri creație proprie) și desen (prin orice tehnică). Materialele se vor depune la sediul Centrului EUROPE DIRECT în format fizic și pe suport electronic împreună cu numele și datele de contact ale participanților până în data de 7 aprilie 2014, orele 16.00. Câștigătorii, câte unul pentru fiecare categorie, vor fi anunțați în data de 11 aprilie și vor fi invitați să participe la festivitatea de premiere care va avea loc pe 15 aprilie. Valoarea cumulată a premiilor pentru toate categoriile este de 1000 de lei.

Lucrările câștigătoare, împreună cu alte lucrări deosebite, vor fi promovate atât la nivel local, cât și național, pentru că vor fi cuprinse într-o „Scrisoare pentru europarlamentarii actuali și viitori”. Aceasta va fi transmisă atât presei locale, cât și altor foruri responsabile de comunicarea cu Parlamentul European și astfel problemele tratate în ele vor putea ajunge chiar în mapa de lucru a europarlamentarilor actuali și viitori.

Pentru a participa, consultați cu atenție condițiile de participare și regulamentul concursului atașate prezentului comunicat. Acestea sunt disponibile atât pe site-ul organizatorului – www.edtargoviste.ro, cât și pe pagina de Facebook – facebook.com/europe-direct-targoviste. Vă invităm să participați în număr cât mai mare la concurs și împreună să aducem în fața celor care ne reprezintă adevăratele noastre probleme și nevoi. „Scrisoarea pentru europarlamentarii actuali și viitori” este primul pas spre un viitor mai bun! Să facem împreună acest pas!

Detalii suplimentare puteți obține la
Telefon: 0724477991 – Vlăduț ANDREESCU
0727068515 – Mândruța ANDREESCU
E-mail: vladut_andreescu@yahoo.com; mandrutza_andreescu@yahoo.com

* Descarca regulamentul concursului
* Descarca anunt


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte