Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
06.04.2013 - EUROPE DIRECT Târgoviște te ajută să știi mai multe, să fii mai bun!

Educația altfel devine din ce în ce mai populară în școlile din România. Profesorii au înțeles că educația nonformală este mai eficientă decât cea clasică, iar elevii gustă din plin ocaziile de a îmbina utilul cu plăcutul.
După ce în 2012 s-a desfășurat sub genericul Școala altfel, în 2013 săptămâna cu activități extrașcolare s-a numit știi mai multe, să fii mai bun! și a avut loc în perioada 1 – 5 aprilie. În aceste zile, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a prezentat cadrelor didactice și elevilor, tinerilor şi vârstincilor din întregul județ un complex de activități care au atras un număr mare de participanți de fiecare dată.

Astfel, centrul european a început săptămâna cu 2 piese de teatru forum, denumite sugestiv Nu-ti visa viața! Ia atitudine și trăiește-ți visele! puse în scenă cu ajutorul actorilor – voluntari din trupa organizației. Reprezentațiile au avut loc în zilele de 1 aprilie la Biblioteca Comunală Nicolae Neagu Doicești și pe 2 aprilie în cadrul Bibliotecii Comunale Vasile Florescu Voinești. Pe lângă piesa de teatru, programul zilei de luni, 1 aprilie, a mai bifat și un seminar denumit Metode de căutare a unui loc de muncă în Uniunea Europeană desfășurat pentru elevi de la licee tehnologice din Târgoviște la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu și un atelier de lucru pentru formarea aptitudinilor de spontaneitate la copii și tineri de la Școala Generală Vasile Cârlova din Târgoviște.

Marți, 2 aprilie, nu numai cetățenii din Voinești au avut ocazia de a vedea echipa EUROPE DIRECT  la lucru. Tineri de la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște au participat la o dezbatere cu tema Și eu sunt cetățean european!, iar voluntarii punctelor de informare europeană din județ au fost antrenați pentru a fi cetățeni europeni activi.

Miercuri, 3 aprilie, tinerii de la liceele tehnologice au revenit la EUROPE DIRECT pentru a doua parte a seminarului Metode de căutare a unui loc de muncă în Europa. Și elevii de la Școala Doicești au fost învățați cât de importantă este familia, atât pentru individ, cât și pentru societate, iar elevii Școlii Vasile Cârlova Târgoviște și-au antrenat creativitatea.

Ziua de joi, 4 aprilie, echipa centrului european a dedicat-o informării cetățenilor despre organizația pe care o reprezintă. Astfel, voluntarii, însoțiți de manager, au organizat o campanie de informare stradală. Aceasta s-a desfășurat în Parcul Chindia din Târgoviște și, în ciuda vremii nefavorabile, cetățenii au fost interesați de materialele promoționale oferite de tineri și au avut multe întrebări pentru echipă. Seara, neobosita echipă s-a relaxat la un film plin de învățăminte – Peacefull Warrior.

Vineri, 5 aprilie, a fost o altă zi dedicată cetățeniei europene și promovării acesteia către tineri din mediul rural la EUROPE DIRECT Târgoviște. Elevi de la Școala Raciu au participat la o vizionare de filme de scurt metraj pe tema menționată. Ulterior, ei și-au exprimat dorința de a-și aprofunda cunoștințele în domeniu.

Concluzionând, putem spune că știi mai multe, să fii mai bun! dovedește încă o dată importanța alternării educației formale cu cea nonformală. Dacă am uita pentru câteva momente de reguli și restricții pe care singuri ni le impunem, cu siguranță cu toții am știi mai multe și am fi mai buni.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește celor care au participat la activități și s-au implicat pentru buna lor desfășurare!

Imagini activități:


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte