Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
30.01.2017 - Să învățăm despre Uniunea Europeană!

27 ianuarie a însemnat o zi specială pentru mine. Ne aflăm în incinta Școlii Gimnaziale Iancu Văcărescu, la clasa pregătitoare coordonată de prof. Iuliana Simion, unde are loc ora de informare europeană cu tema Să învățăm despre Uniunea Europeană! Sunt Voicu Andreea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Constantin Cantacuzino Târgoviște și prin programul de voluntariat derulat de Centrul EUROPE DIRECT Târgoviste am posibilitatea să particip la acest gen de activități care îmi aduc beneficii pe plan personal și profesional.

La intrarea în sala de clasă, am fost primiți cu toată căldura, copiii ne-au întâmpinat cu zâmbete și emoție, dar și cu timiditate. Am început activitatea cu jocuri de cunoaștere și prezentarea fiecărui participant, jocuri care dezvoltă creativitatea precum și alte competențe. Micuții au fost încântați. Managerul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște, Vlăduț Andreescu, le-a prezentat copiilor câteva dintre drepturile și obligațiile cetățenilor europeni. ”Mica dezbatere” făcută pornind de la scurt-metraje educative, a demonstrat faptul că, cei mici au înțeles ideile de bază și că cetățenia europeană este mai ușor de înțeles folosind personaje…de desene animate.

“M-am bucurat enorm că cei mici s-au simțit bine în compania noastră și mai mult decât atât am reușit și să îi învățăm câte ceva, să îi pregătim pentru viitor. Dacă dăruiești din puținul tău altora care chiar au nevoie, te poți considera un om împlinit” declară o voluntară, membră ca și mine în echipa EUROPE DIRECT.

Bineînțeles, la eveniment a participat și reprezentanta punctului de informare europeană din localitatea Văcărești situat în incinta Bibliotecii Comunale, doamna bibliotecar Aldica Mariana.

Feedback-ul primit la finalul acestei activități, îmbrățișările, zâmbetele și felicitările primite de la copii, ne-au făcut să ne dăm seama că putem face un lucru bun în fiecare zi.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte