Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
20.07.2015 - Atelierele şotron sau şcoala de vară la EUROPE DIRECT Târgovişte

Hei, ca orice lucru, inceputul este cel mai greu. O sa ma straduiesc totusi sa fac tot posibilul ca articolul meu sa nu fie unul prea plictisitor. Eu sunt Andra, eleva in clasa a X-a la Colegiul National Constantin Carabella Targoviste. Incantata, draga cititorule. Vreau sa iti spun ca de curand am participat la un atelier de vara, ce se numeste "Atelierele de Vara- Sotron", desfasurata in parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Targoviste si Biblioteca Judeteana Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa.

Sa iti impartasesc cateva impresii... Initial, habar nu aveam in ce m-am inscris, am facut-o doar pentru ca sa nu am o vara plictisitoare si eram dornica de cunoastere si astfel as fi fost ocupata pentru doua saptamani din vacanta. In prima zi eram obosita, deoarece trezitul de dimineata este ceva cam... "complicat" la mine. Cateva ore mi-au trebuit sa imi schimb complet parerea. Apoi ma trezeam foarte bine dispusa si incantata sa ajung la… Biblioteca Judeteana, sa cunosc mai bine oamenii, sa imi dezvolt latura comunicativa si sa ma distrez. Printr-o lectura "pentru copii", pe care cei mai multi ar trebui sa o stim, "Micul Print" poate da sfaturi foarte bune, de exemplu: "Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.", "Orice viata este un miracol." sau "Omul se descopera pe el insusi cand se masoara cu obstacolul".

Personal, lucrurile astea mi se par esentiale in viata de zi cu zi. Unora poate le pare o idee proasta, poate suna urat "scoala de vara", dar, parerea mea este ca fiecare ar trebui sa aiba parte de o asa experienta, mai ales ca totul s-a desfasurat intr-un spatiu mai putin cunoscut publicului larg, dar care parca ne indemna la visare, creativitate - curtea interioara a institutiei gazda. Eu as repeta o astfel de activitate de nenumarate ori. Pentru asta ii multumesc doamnei profesoare de limba romana, Monica Cristache, care s-a implicat si care ne-a dat ocazia sa o cunoastem dincolo de incaperea inchisa de la scoala, de catalog si regulile obisnuite. Tot aici am cunoscut o persoana deschisa, de treaba, Vladut Andreescu, ce ne-a deschis imaginatia si ne-a indrumat sa ne implicam si in activitati de voluntariat. P.S.: Sfat: Nu uitati sa fiti copil si sa va distrati in orice situatie.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte