Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
21.10.2016 - TINERII CONSTRUIESC PREZENTUL!

În perioada iunie – august 2016 a avut loc un amplu proces de consultare cu tinerii, desfășurat la nivelul național.  Au fost astfel centralizate 574 de răspunsuri primite prin intermediul chestionarului disponibil online și 79 de rapoarte ale consultărilor față în față, care au adunat un număr de 2560 participanți din toată țara.

Aceste consultări au fost organizate de către lucrătorii de tineret din cadrul rețelei „tineREȚEA” (rețeaua națională susținută de Ministerul Tineretului și Sportului) la care s-au adăugat consultările cu tinerii organizate în cadrul Caravanei Naționale a Dialogului Structurat cu TINErii, coordonată de către Forumul Tinerilor din România.

„tineREȚEA” este rețeaua de lucrători de tineret inițiată de Ministerul Tineretului și Sportului organizată sub forma unui amplu program de voluntariat național din care fac parte câte 2-3 voluntari lucrători activi de tineret din fiecare județ, alături de un reprezentant DJST/ DSTMB, ajungând astfel la un număr de 120 persoane implicate. Echipele județene organizează consultări și formări pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel național și pentru dezvoltarea prin învățarea experiențială și participare a tinerilor.

În judeţul Dâmboviţa, de organizarea acestui eveniment de consultare publică a tinerilor şi a adulţilor care lucrează cu tinerii răspund: Aurora Zamfir (profesor, lucrător de tineret voluntar – Asociaţia „Youth 4 All” Pucioasa”); Liliana Chivulescu (profesor, lucrător de tineret voluntar – „Ştefan şi Chivulescu” – Societate Civilă Profesională de Psihologie, Tâgovişte); Mândruţa Andreescu (lucrător de tineret voluntar – Asociaţa „Tineri pentru Europa de mâine’, Târgovişte) şi Ionuţ Petre (reprezentatntul DJST Dâmboviţa).

În data de 1 septembrie 2016, Ministerul Tineretului și Sportului a trimis către Comitetul Coordonator al Dialogului Structurat 2016 raportul pe componenta de tineret al TRIO-ul Preşedinției Olanda - Slovacia - Malta. Raportul a fost întocmit de către membrii Grupului de Lucru pe Dialog Structurat din România.

Analiza rapoartelor de țară a Comitetul Coordonator European are ca rezultat următoarele seturi de recomandări comune privind sectorul de tineret, rezultate în urma procesului de Dialog Structurat:
1) Accesul la calitate și informații critice;
2) Tineri sub presiune: Construirea rezilienței și a încrederii în sine
3) Dincolo de frică și intoleranță - Experiența diversității
4) Consolidarea unui sistem educațional care încurajează dezvoltarea potențialului tinerilor
5) Susținerea implicării tinerilor în societate, în special pentru grupurile vulnerabile
6) Reconstruirea încrederii tinerilor în proiectul european
7) Program de mobilitate: ocuparea forței de muncă și a educației pentru toți
8) Impactul lucrulului cu tinerii și a organizațiilor de tineret pentru toți

În județul Dâmboviţa, evenimentul „TINERII CONSTRUIESC PREZENTUL!” va avea loc sâmbătă, 22 octombrie 2016, la Casa Tineretului din Târgovişte, începând cu ora 10. Acest eveniment are ca scop informarea tinerilor, a lucrătorilor de tineret, a adulţilor care lucrează cu tinerii, a organizațiilor și a instituțiilor care implică tinerii, pentru a lua în considerare aceste recomandări în planificarea activităților și proiectelor din anul 2017.

Activitățile realizate de către „tineREȚEA” fac parte din proiectele „Lucrătorul de tineret” - finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și „Dialog Structurat cu tinerii 2016” - co-finanțat de Comisia Europeană prin programul „Erasmus +”.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte