Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
06.09.2015 - Voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte în schimb de experienţă cu alte centre ED din România în cadrul taberei de abilităţi practice pe tema "Cu voi totul e mai simplu!"

Pentru a forma şi informa tinerii voluntari (care au devenit vectori de informare în cadrul comunităţilor din care provin, deservind unele Puncte de informare europeană din judeţ), precum şi echipa de proiect despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene, voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa au efectuat  în perioada 28 august – 3 septembrie 2015 o tabără cu tema Cu voi totul e mai simplu ! organizată în parteneriat cu centrele EUROPE DIRECT Comănești, județul Bacău și EUROPE DIRECT Suceava.

Schimburile de experiență realizate în cadrul taberei au urmărit să ofere voluntarilor şi echipei ED Târgovişte ocazia de a afla cum funcţionează alte centre EUROPE DIRECT din țară, dar şi de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă şi despre felul în care aceste centre lucrează, despre  rolul tinerilor în construcţia Europei.

Totodată, s-a urmărit  sporirea motivaţiei şi a implicării în activităţile de voluntariat dezvoltate de centrul nostru, dar şi dobândirea unor abilităţi şi competenţe de lucru în echipă în activităţile de informare şi comunicare. La întoarcerea acasă participanţii vor prezenta rezultatele taberei efectuate în cadrul unor evenimente viitoare în bibliotecile, şcolile şi liceele din care provin sau organizate de ED Târgovişte. De asemenea, vor afişa pe panoul punctului de informare în cadrul cărora activează informaţii şi fotografii referitoare la schimburile de experiență efectuate.

Activitatea realizată cu voluntari din cadrul celor trei centre de informare și comunicare este posibilă prin susţinerea financiară venită din partea Comisiei Europene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

În cadrul evenimentelor ce s-au derulat pe parcursul a 7 zile au avut loc şi diferite prezentări în vederea promovării proiectului EUROPE DIRECT, precum şi diseminarea rezultatelor obţinute până în prezent ce au fost susţinute utilizând metode ale educaţiei nonformale, iar în cazul nostru prin metoda teatrului forum. Mulțumim pe această cale echipei de voluntari care s-a implicat în realizarea piesei de teatru cu titlul Visul meu e tot ce am! și vă invitam, totodată, să fiți alături de noi în efortul nostru comun de a prezenta drepturile și obligațiile cetățenilor europeni.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte