Doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană și să participați la o discuție despre viitorul său?
În planul său de evenimente pentru anul 2021, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte va organiza, marți, 5 octombrie 2021, începând cu ora 09.00 un complex de activităţi dedicate ZILEI PORȚILOR DESCHISE la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în sala de conferințe a structurii gazdă – Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.
Ataşat găsiţi Regulamentul și Programul aferent acțiunii.
Vă aşteptăm!
Manifestările dedicate Zilei Porților Deschise la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște sunt menite să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici, în dorința de a familiariza comunitatea locală cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște. Activitățile vor avea loc în data de 5 octombrie 2021, faţă în faţă - la sala de conferințe a structurii gazdă – Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, online sau într-un sistem mixt (în funcție de situația epidemiologică de la momentul respectiv), și vor fi desfășurate în parteneriat cu Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște prin Facultatea de Drept și Științe Administrative, biblioteci publice din județul Dâmbovița. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, dar și pentru a marca Ziua Mondială a Educației, respectiv Ziua Centrelor EUROPE DIRECT din România vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună prin:
- orele 9.00 – 12.00 - Complex de concursuri cu premii destinat liceenilor, cu sprijinul cadrelor didactice responsabile de activități extracurriculare cu tema Tineri din Europa gândesc spre viitor - Pactul ecologic european, (maxim 40 de participanți).
- orele 13.00 – 16.00 – Minitraining pentru bibliotecari Educația globală și rolul ei în dezvoltarea copiilor și tinerilor - (maxim 40 de participanți).
~ REGULAMENT COMPLEX DE CONCURSURI ~
Echipajele alcătuite din 4 membri vor fi premiate.
Participanţii vor fi întâmpinaţi cu surprize şi cadouri în cadrul ”Tombolei europene”.
În cadrul activităţii, ce se va desfășura în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, elevi de la clasele IX-XII se vor întrece în mai multe probe. Fiecare participant, membru în delegaţie sau susţinător, va fi răsplătit, indiferent de rezultat.
În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
- 1 reprezentant va desena. Proba este lansată o dată cu deschiderea evenimentului;
- 1 coordonator/ambasadorul ţării va prezenta idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei ca şi figuranţi, inclusiv de susţinători. Durata prezentării - 5 – 7 minute.
- 1 reprezentant care introduce echipa în scenă într-un mod cât mai creativ. Împreună vor susține o scenetă pe care o au deja pregătită şi care are legătură cu un set de cuvinte primit prin tragere la sorți și cu țara din Uniunea Europeană aleasă. Durata scenetei - 5 – 10 minute.
- 1 reprezentant care va cânta pe negativ sau acompaniat o melodie din repertoriul universal (se acceptă duete);
Echipajele se vor înscrie pe baza unui “dosar” care va cuprinde:
- Nume, prenume reprezentant şi proba pe care o va efectua.
- Unitatea de învăţământ și clasa, profesor/profesori/coordonator/i.
- E-mail şi nr. de telefon cadre/profesori/bibliotecari însoțitori.
- Numărul de susţinători ai echipei/colegi de liceu participanți care nu poate să fie mai mare de 5 persoane.
ATENŢIE!
Toate activităţile sunt punctate, inclusiv dosarul de înscriere.
Dosarele vor fi depuse până în data de 30 septembrie (inclusiv) ora 16.00, prin e-mail, poștă sau la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, situat în Târgovişte, str. Stelea, nr. 2, parter.
Vă rugăm să indicaţi în dosarul de înscriere datele de contact ale persoanei (număr de telefon mobil) pentru cuvintele cu care va fi creată sceneta, ordinea intrării în concurs și țările UE ce vor fi reprezentate.
Fiecare echipaj intrat în concurs va trece prin următoarele probe:
1. Se va da startul la desen, fiecare delegat însărcinat să realizeze un desen reprezentativ pe tema Tineri din Europa gândesc spre viitor - Pactul ecologic european. Desenul va fi realizat de un singur individ cu materialele sale. Timp de lucru – 1 oră și 30 min. Echipele îşi vor aduce materialele necesare pentru desen. Delegaţia care nu respectă regulile va fi eliminată!
2. Prezentarea țării membră UE de către ambasador. Poate să fie ajutat de un Power Point sau un film scurt;
3. Susținerea scenetei [participă toţi membrii echipajului] – 5-10 minute.
4. Moment artistic: cântec.
5. Dans la care participă toţi delegaţii;
Menţionăm că, elevii – susţinători (colegii de liceu) pot interveni cu idei proprii (steguleţe, insigne, tricouri etc.)]
Susţinătorii primesc câte un premiu/cadou prin tragere la sorţi în cadrul Tombolei europene.
~ MINITRAINING PENTRU BIBLIOTECARI ~
Obiectivul formării îl reprezintă dezvoltarea capacității bibliotecarilor care deservesc puncte de informare europeană în județul nostru pentru a susține ateliere de educație globală folosind metode non-formale pe teme precum Un Pact verde european și O Europă pregătită pentru era digitală.
La final participanții își vor întocmi un plan de desfășurare a unui atelier de educație globală.
Minitrainingul cuprinde:
-Prezentarea planului de comunicare al Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște;
-Așteptări și temeri;
-Prezentare educația globală;
-Principiile educației globale;
-Idei de ateliere pe tema educației globale;
-Model de design atelier de educație non-formală;
-Modele de activități pe această temă.