Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
27.11.2012 - Ne pasă de mediu! – o nouă activitate de informare europeană
ED Targoviste

Ne pasă de mediu! – o nouă activitate de informare europeană
Târgovişte, 27 noiembrie 2012


26 noiembrie 2012 a fost o zi deosebită pentru cei mai mici dintre cetățenii europeni găzduiți în cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 14 din Târgovişte.

Aici, a fost desfăşurată în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa o activitate cu tema ”Ne pasă de mediu!„   Copiii au vizionat diverse filmuleţe privind mediul înconjurător, au putut vedea efectele negative pe care le pot avea faptele noastre de zi cu zi, dar cel mai important, au conştientizat faptul că, depinde de fiecare dintre noi dacă alegem să fim prieteni cu natura sau, dimpotrivă, să ne transformăm în duşmanii mediului. Desfăşurată în mod interactiv, copiii au răspuns la întrebări, dar au şi pus întrebări în legătură cu problemele de mediu care le-au stârnit interesul.

Formarea la copiii de grădiniţă a atitudinii faţă de mediu şi a proceselor naturale de conservare a naturii reprezintă un factor foarte important în vederea salvării planetei de catastrofele naturale care ne aşteaptă, dacă nu se vor întreprinde măsuri drastice de ocrotire a mediului. Omul ar trebui să conştientizeze rolul atât de important pe care îl are în păstrarea unui mediu curat şi sănătos. Sensibilizarea copiilor şi tinerilor trebuie să meargă pe linia cultivării respectului faţă de mediul natural, a folosirii raţionale a resurselor, a responsabilizării în legătură cu gestionarea deşeurilor, a estetizării mediului, a sporirii resurselor.

În a doua partea a activităţii, copiii au fost ajutaţi de voluntarii EUROPE DIRECT să compacteze PET-uri cu ajutorul aparatului TEPET, acţiune în cadrul Proiectului „Şcoli pentru un viitor verde”. Copiii au aflat faptul că cinci recipiente PET sunt echivalentul unui tricou din poliester sau a unei căptuşeală pentru o haine de ski, 36 de recipiente PET sunt achivalentul a un  metru cub de covor din poliester, 10 recipiente de tip PET sunt echivalentul unei perechi de încălţăminte de lucru. Pet-urile compactate vor fi duse la un centru de colectare, iar din banii obţinuţi vom putea achiziţiona materiale diverse pe teme de mediu pentru a dota cu informaţii cât mai diverse şi de actualitate „Colţul Verde” al unităţii.           

Prin implicarea copiilor în acţiuni de salvare a mediului se urmăreşte sensibilizarea micilor ecologişti în faţa frumuseţilor naturii, formând persoane capabile să aprecieze frumosul şi viaţa.   De asemenea, prin acţiunile ecologice desfăşurate cu copiii, sperăm ca oamenii să conştientizeze răul pe care îl provoacă zi de zi planetei şi, alături de aceştia să participe la acţiuni de protejare a naturii.

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte