Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
02.03.2013 - Educație nonformală și informare europeană la Văleni Dâmbovița
ED Targoviste

Educație nonformală și informare europeană la Văleni Dâmbovița
Târgovişte, 2 martie 2013


Bibliotecile publice din mediul rural trebuie să se reinventeze permanent pentru a-și spori numărul de utilizatori. Ele accesează cu succes fonduri nerambursabile pentru a le oferi mereu utilizatorilor activități diversificate.

La fel s-a întâmplat și în data de 26 februarie la Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița. Aici, în cadrul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!, finanțat de Fundația IREX prin programul Biblionet, s-a desfășurat activitatea Să cunoaștem, să prețuim și să promovăm valorile locale! Cu această ocazie, participanții la acțiune au avut parte de o experiență unică, îmbinând educația nonformală cu informarea europeană.

Astfel, evenimentul a adus în atenția publicului, pentru prima dată, o piesă de teatru forum, pusă în scenă de trupa Asociației Tineri pentru Europa de Mâine. Prin intermediul ei, actorii voluntari au încercat să evidențieze problemele de care se lovesc bibliotecarii atunci când au inițiative care ar putea schimba în bine viața comunității în care trăiesc. Subiectul piesei a stârnit interesul publicului, care s-a implicat în număr mare pentru rezolvarea problemei expuse.

Printre altele, locuitorii din Văleni Dâmbovița au participat și la o sesiune de informare europeană cu tema Cetățenia  europeană…nu doar cuvinte, ci drepturi concrete, susținută de echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște, partener în proiectul menţionat. Cetățenii au aflat mai multe despre drepturile și obligațiile care le revin în calitate de cetățeni europeni și au fost sfătuiți să se implice în viața comunității lor, pentru că doar așa vor putea să-și facă vocea auzită.

Evenimentul de la Văleni Dâmbovița s-a dorit a fi și un omagiu adus dascălilor pensionari și tuturor celor care contribuie la educația generațiilor viitoare. Din acest motiv, au participat și bibliotecarii din Titu și Voinești, localități partenere în cadrul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală! care au prezentat activitățile pe care le-au desfășurat în cadrul proiectului până acum.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște, Asociația Tineri pentru Europa de Mâine și Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița vă invită să le fiți alături și cu alte ocazii, pentru alte activități nonformale.

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte