Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.12.2013 - EUROPE DIRECT Târgoviște susține creativitatea și inovarea în educație și lucrul cu tinerii

În ultimii ani, educația nonformală a început să fie din ce în ce mai utilizată, atât în școli, cât și în afara lor, ceea ce înseamnă că încercările intense de a o promova au început să dea roade. În data de 6 decembrie 2013, Moș Nicolae a poposit și la Școala Gimnazială Nr. 4 din Moreni, aducând cu sine recunoașterea meritelor dascălilor care promovează educația alternativă.

Simpozionul județean dedicat creativității și inovării în lucrul cu tinerii a reunit profesori și lucrători de tineret, oameni cu mintea deschisă, care și-au dat mâna și au hotărât să implementeze un proiect prin care să aducă educația nonformală în mijlocul persoanelor cu care lucrează. Bineînțeles, centrul EUROPE DIRECT Târgoviște nu putea lipsi de la eveniment, mai ales având în vedere experiența în domeniu a membrilor săi și faptul că instituția se numără printre partenerii din proiect.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre felul cum educația nonformală contribuie la dezvoltarea personală și profesională a celor pentru care este practicată. Pentru a exemplifica mai bine, s-au prezentat și câteva proiecte de succes ale căror activități s-au bazat pe metode de educație alternativă și rezultatele acestora. Printre ele, s-au aflat proiecte finanțate prin programul Tineret în Acțiune, care au fost derulate de instituțiile partenere.

EUROPE DIRECT Târgoviște a prezentat proiectele internaționale derulate în acest an, precum și câteva modele de activități care se pot realiza cu tinerii. Echipa mulțumește organizatorilor pentru invitația de a se alătura acestei inițiative. Sperăm ca multe alte instituții din județ și din țară să le urmeze exemplul.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte