Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.06.2014 - “Biblio – Vacanta!” la BIBLIOTECA COMUNALA GURA OCNITEI

Biblio – Vacanta!” a insemnat un alt fel de vacanta pentru copiii si tinerii din comuna Gura Ocnitei, utilizatori ai Bibliotecii Comunale Gura Ocnitei & Filiala Sacuieni.

Totul a fost posibil prin finantarea oferita de catre Fundatia IREX Romania pentru proiectul cu acelasi nume – „Biblio – Vacanta!”. Activitatile non-formale propuse de catre biblioteca au vizat in mod special copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, deoarece ei sunt foarte receptivi, aici au invatat sa interactioneze si sa comunice mai bine cu cei din jur. Ei au capatat informatii utile si prin prezentari de filme educative, teatru, muzica si dans.
Prin acest proiect am dorit sa dezvoltam si sa imbunatatim serviciile pentru comunitate, pentru a avea un impact mai mare pentru cei care frecventeaza deja biblioteca, dar si pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu activitatile unei biblioteci publice, iar in acest fel am reusit sa promovam imaginea institutiei noastre in randul comunitatii. Astfel am reusit sa atragem cat mai multi utilizatori noi prin evenimentele ce au fost derulate in cadrul acestui proiect.

Pentru aceste activitati ne-am folosit si de echipamentele ce le avem din Proiectul „Biblionet – lumea in biblioteca mea”.
Institutiile partenere in cadrul acestui proiect sunt: Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”Dambovita, Centrul EUROPE DIRECT Targoviste, Primaria si Consiliul Local Gura Ocnitei, Scolile Gimnaziale din Gura Ocnitei, Sacuieni si Adanca si nu in ultimul rand voluntarii bibliotecii. Comunitatea locala a fost beneficiara serviciilor oferite de catre biblioteca, fiind grupul tinta al acestui proiect. Prin acest proiect am reusit sa achizitionam pentru biblioteca prin finantarea solicitata din partea IREX o imprimanta color, un laminator, un set de boxe si o camera video – aparatura pe care am folosit-o la spectacolul de final.

Popularizarea s-a realizat prin intermediul paginii de Facebook a Bibliotecii Judetene „Ion Heliade Radulescu”Dambovita, pe Blogul bibliotecii, pe Grupul Biblionet dambovitean, pe Grupul Biblionet guraocnitean si prin comunicate de presa.

Spectacolul „Biblio – Vacanta!” a avut loc pe data de 10 mai 2014, unde Primarul localitatii Sorin Ionita a fost alaturi de noi si cu aceasta ocazie. Am avut ca invitat si pe dl Vladut Andreescu – metodist la Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”Dambovita si manager al Centrului EUROPE DIRECT Targoviste.

Acest Spectacol de final a fost oferit de catre copiii si tinerii talentati din comuna care inca o data au evidentiat faptul ca ei merita si o altfel de vacanta la…biblioteca.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte