Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.09.2015 - 34 de milioane de euro pentru regiunea de frontieră dintre Serbia și Croația
ED TargovisteNoul program de cooperare transfrontalieră Interreg-IPA Croația-Serbia, recent adoptat, prevede investiții în regiunea de frontieră dintre cele două țări în vederea creării de locuri de muncă și creșterii economice.

Corina Crețu, comisarul pentru politica regională, a declarat: "Programele noastre transfrontaliere oferă măsuri concrete de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor și noi oportunități economice pentru oamenii care locuiesc în regiunile de frontieră ale Uniunii Europene și în cele vecine ei."

Programul se referă la 4 regiuni de frontieră din Croația și 5 districte din Serbia. El are o valoare de peste 40 de milioane de euro, din care peste 34 milioane provin din Instrumentul de asistență pentru preaderare (IPA) și din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Finanțarea se va axa pe îmbunătățirea calității serviciilor sociale și de sănătate publică, pe utilizarea sporită a resurselor durabile și pe monitorizarea transfrontalieră a riscurilor de mediu. Programul are în vedere și stimularea activității de turism transfrontalier, precum și îmbunătățirea competitivității regionale prin consolidarea legăturilor dintre întreprinderi și institute de cercetare.

Context

Instrumentul de asistență pentru preaderare (IPA) oferă asistență financiară și tehnică pentru a sprijini reformele în țările candidate. Pentru perioada 2014-2020, programul Interreg-IPA are un buget de aproximativ 4,84 de miliarde de euro, urmând a fi investiți în 12 programe de cooperare transfrontalieră între regiuni și parteneri teritoriali, sociali și economici.

Persoane de contact pentru presă

Jakub ADAMOWICZ (+32 460 750595)

Alexis PERIER (+32 2 296 91 43)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral (în limba engleză)
  2. Fișe privind programele operaționale finanțate prin Fondul de coeziune 2014-2020
  3. Programul de cooperare transfrontalieră IPA
  4. Twitter: @EU_Regional  @CorinaCretuEU #cohesionpolicy  


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană