Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.11.2023 - Comisia Europeană aprobă o nouă indicație geografică din România
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat la 3 noiembrie adăugarea produsului românesc din carne de porc afumată „Salinate de Turda” în registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

 

Sursă imagine: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

„Salinate de Turda” desemnează un produs afumat și uscat din carne de porc, obținut din ceafă, cotlet, piept și pulpă de porc, care sunt sărate în saramură naturală („mărătoare”) combinată cu un amestec de condimente, zaharuri și culturi lactice, maturate timp de 5-7 zile, afumate cu lemn de esență tare și supuse apoi unui proces de maturare-uscare timp de 20-28 de zile.

 Această nouă denumire va fi adăugată în lista celor 1 661 de produse alimentare care sunt deja protejate. Lista tuturor indicațiilor geografice protejate poate fi găsită în baza de date eAmbrosia. Mai multe informații sunt disponibile online pe pagina privind Sistemele de calitate și pe portalul nostru GIView.

Detalii

Data publicării

3 noiembrie 2023

Date de contact

Anca Păduraru

Nume

Anca Păduraru

E-mail

Anca.Paduraru@ec.europa.eu

Număr de telefon

+40722763764


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană