Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.02.2024 - Comisia salută acordul politic privind noi norme pentru un spațiu Schengen mai rezilient
ED Targoviste

Comisia salută acordul politic la care au ajuns ieri Parlamentul European și Consiliul cu privire la noile norme referitoare la Codul frontierelor Schengen.

 

Acest regulament va consolida coordonarea UE pentru abordarea provocărilor de la frontierele externe ale UE, precum și a amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății și a securității.

În ultimii ani, spațiul Schengen s-a confruntat cu diverse provocări – de la pandemia de COVID-19 la migrația neregulamentară și la amenințări la adresa securității precum terorismul, traficul de droguri și criminalitatea organizată.  Aceste evoluții necesită o actualizare a cadrului de reglementare Schengen.

Comisia a propus actualizarea și revizuirea Codului frontierelor Schengen în decembrie 2021. Obiectivul reformei este de a completa gama de instrumente necesare pentru buna funcționare a spațiului Schengen, atât la frontierele externe, cât și la cele interne.

Acordul la care s-a ajuns ieri include o serie de măsuri de consolidare a Codului frontierelor Schengen. Un comunicat de presă cu mai multe informații este disponibil online.

Detalii

Data publicării

7 februarie 2024

Date de contact

Anitta Hipper

Nume

Anitta Hipper

Număr de telefon

+ 32 2 298 56 91

Fiorella Boigner

Nume

Fiorella Boigner

Număr de telefon+ 32 2 299 37 34


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană