Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.01.2024 - Invitație de participare la sondajul industriei lingvistice din Europa, ELIS 2024
ED Targoviste

Invitație de participare la sondajul industriei lingvistice din Europa, ELIS 2024.

 

Cu peste un deceniu în urmă, Uniunea Europeană a Asociațiilor de Firme de Traduceri (EUATC) a lansat ELIS - sondajul industriei lingvistice din Europa (European Language Industry Survey), care are loc în fiecare an.

Sunt invitați să participe la acest sondaj profesioniști și studenți din domeniul lingvistic.

Participarea este deschisă următoarelor categorii:

·       Liber-profesioniști din domeniul lingvistic (traducători, interpreți, copywriteri, cei care lucrează cu subtitrări)

·       Personal din departamente lingvistice sau achizitori de servicii lingvistice dintr-o administrație publică sau întreprindere privată

·       Studenți care urmează un program de formare legat de traducere/interpretare

·       Firme care furnizează servicii lingvistice (agenții de traducere sau interpretare, firme de date lingvistice).

·       Instituții de învățământ (profesori, manageri sau cercetători din instituții de învățământ superior)

 Sondajul (disponibil în limbile germană, engleză, franceză, spaniolă și italiană) poate fi accesat aici, până pe 31 ianuarie.

După completarea chestionarului, participanții se pot înscrie la webinarul gratuit din 19 martie a.c., în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele sondajului și analiza acestora. Webinarul respectiv va fi un Translating Europe Workshop, iar cuvântul de deschidere va fi susținut de dl Christos Ellinides, Directorul General al Direcției Generale Traduceri (DGT) a Comisiei Europene.

________________

Despre ELIS 2024

Partea centrală a chestionarelor a rămas în mare aceeași, cu întrebări opționale care duc la subiecte operaționale specifice precum resursele umane, finanțele sau tehnologia.

Cu toate acestea, datorită faptului că atenția și nevoile informaționale ale segmentelor individuale ale industriei de profil s-au îndreptat în alte direcții, a fost necesară modificarea chestionarelor pentru a se ține seama de acest lucru.

În general, ELIS 2024 pune un accent suplimentar pe formare, fiind creat un chestionar separat pentru studenții care urmează programe de formare legate de domeniul traducerilor. Acest chestionar ar trebui să ofere informații mai relevante cu privire la așteptările și preocupările lor. Inevitabil, în acest an se explorează de asemenea mai în amănunt subiectul inteligenței artificiale și utilizarea sa în industria lingvistică.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană