Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.04.2018 - Comisarul european Corina Crețu participă la conferința la nivel înalt "Zilele TEN-T 2018" de la Ljubljana
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu participă, alături de vicepreședintele pentru Uniunea energiei Maroš Šefčovič, comisarul pentru buget și resurse umane Günther Oettinger și comisarul pentru transport Violeta Bulc, la conferința la nivel înalt "Zilele TEN-T(link is external)", ce are loc în această perioadă la Ljubljana, în Slovenia.

"Un sector de transport modern, sigur și durabil în întreaga Europă este esențial pentru fiecare cetățean european și fiecare regiune europeană. Această conferință are loc la momentul potrivit, deoarece trebuie să venim cu răspunsuri concrete la o întrebare crucială: cum putem finanța modernizarea transportului pan-european? Politica de coeziune este parte a soluției, având un rol-cheie în îndeplinirea acestui obiectiv", a declarat comisarul european Corina Crețu, înaintea participării la conferință.

Evenimentul, organizat de Comisia Europeană, va aduce laolaltă miniștrii din 26 de țări europene, membri ai Parlamentului European și peste 2.000 de părți interesate din domeniu, pentru a discuta viitorul politicii de transport. În acest context, discuțiile vor avea la bază agenda pozitivă pentru o mobilitate ecologică, conectată și competitivă, prezentată de Comisia Europeană în pachetele sale de inițiative "Europa în mișcare". Ediția din acest an va pune un accent puternic pe investițiile în transport, care promovează crearea de locuri de muncă și prosperitatea economică.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, finalizarea rețelelor de transport trans-europene (TEN-T) prioritare va genera o creștere de 1,8% a PIB-ului până în 2030 și 13 milioane de locuri de muncă în intervalul de timp considerat. Informații suplimentare despre eveniment sunt disponibile aici.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke - tel .: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr - tel .: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană