Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.07.2024 - Comisia trimite platformei sociale X constatări preliminare privind încălcarea Regulamentul privind serviciile digitale
ED Targoviste

Comisia trimite platformei sociale X constatări preliminare privind încălcarea Regulamentul privind serviciile digitale.

 

La data de 12 iulie, Comisia a informat platforma socială X cu privire la opinia sa preliminară potrivit căreia această platformă socială încalcă  Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de elementele de design manipulator, de transparența publicității și de accesul la date pentru cercetători.

Vicepreședinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenței, Margrethe Vestager, a declarat: „Astăzi publicăm pentru prima dată constatări preliminare în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale. În opinia noastră, X nu respectă acest regulament în domenii-cheie ale transparenței, prin utilizarea unor elemente de design manipulator, care induc în eroare utilizatorii, prin faptul că nu a pus la dispoziție un registru adecvat al comunicărilor cu caracter publicitar și prin blocarea accesului la date pentru cercetători. Regulamentul privind serviciile digitale este axat pe transparență și suntem hotărâți să ne asigurăm că toate platformele, inclusiv X, respectă legislația UE.”

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: „Înainte, așa-numitele „verificări albastre” (BlueChecks) ofereau garanția utilizării unor surse fiabile de informații. Acum, în ceea ce privește X, opinia noastră preliminară este că acestea induc în eroare utilizatorii și încalcă Regulamentul privind serviciile digitale. De asemenea, considerăm că registrul de comunicări cu caracter publicitar al X și condițiile prevăzute pentru accesul cercetătorilor la date nu sunt conforme cu cerințele de transparență ale Regulamentului privind serviciile digitale. X are acum dreptul la apărare; dacă opinia noastră este confirmată, vom impune însă amenzi și vom cere modificări semnificative.”

În cazul în care opiniile preliminare ale Comisiei vor fi confirmate în ultimă instanță, Comisia ar urma să adopte o decizie de neconformitate prin care să constate că X încalcă articolele 25 și 39 și articolul 40 alineatul (12) din Regulamentul privind serviciile digitale. O astfel de decizie ar putea conduce la aplicarea unor amenzi în cuantum de până la 6 % din cifra de afaceri mondială totală anuală a furnizorului și ar putea obliga furnizorul să ia măsuri pentru a remedia încălcarea.

Puteți găsi mai multe informații în comunicatul nostru de presă.

Detalii

Data publicării

12 iulie 2024

Date de contact

Thomas Regnier

Nume

Thomas Regnier

Număr de telefon

+ 32 2 299 10 99

Patricia Poropat

Nume

Patricia Poropat

Număr de telefon

+ 32 2 298 04 85


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană