Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.10.2023 - Noul Bauhaus european: sunt deschise înscrierile pentru ediția din 2024 a premiilor NBE
ED Targoviste

Începând cu 2 octombrie Comisia deschide candidaturile pentru premiile din 2024 ale noului Bauhaus european (NBE).

 

După peste 4,500 de candidaturi primite în total pentru edițiile anterioare, premiile NBE 2024 vor decerna anul acesta 20 de proiecte și concepte inovatoare exemplare, care reprezintă sustenabilitate, estetică și incluziune. Pentru prima dată în acest an, vom saluta cererile de proiecte și concepte în Ucraina, pe lângă statele membre ale UE și Balcanii de Vest. Premiile „Recunoașterea specială a eforturilor de reconstrucție și redresare ale Ucrainei” vor recunoaște proiectele și conceptele care contribuie la redresarea și reconstrucția Ucrainei, în conformitate cu valorile noului Bauhaus european. Un alt element nou din acest an este concentrarea asupra proiectelor și conceptelor din regiunile UE care se confruntă cu probleme socioeconomice sau provocări în dubla tranziție digitală și verde.

Recompensarea durabilității, esteticii și incluziunii

Premiile din 2024 vor recompensa proiecte existente, precum și concepte dezvoltate de tinere talente în patru categorii:

·       Reconectarea cu natura;

·       Redobândirea sentimentului de apartenență;

·       Prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie

·       Modelarea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii bazate pe ciclul de viață.

În fiecare dintre cele patru categorii, sunt stabilite două componente de concurs paralele:

·       Componenta A: „Campionii «Noului Bauhaus european»” va fi dedicată proiectelor existente și finalizate cu rezultate clare și pozitive.

·       Componenta B: „Starurile în devenire ale noului Bauhaus european” vor fi dedicate conceptelor prezentate de tinerele talente în vârstă de 30 ani sau mai tinere. Conceptele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, de la idei cu un plan clar până la nivelul de prototip.

Premiile din 2024 vor fi acordate unui număr de 20 de câștigători care vor primi premii în valoare de până la 30,000 EUR, precum și un pachet de comunicare menit să îi ajute să își dezvolte și să își promoveze în continuare proiectele și conceptele. Acestea vor fi anunțate în cadrul Festivalului noului Bauhaus european, care va avea loc la Bruxelles în perioada 17-21 aprilie, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor găzduite de Comisie. Festivalul va reuni persoane din medii diverse, într-o varietate de ateliere, activități și evenimente prin satelit pentru a discuta și a ne modela viitorul. Cererea de propuneri pentru evenimente prin satelit este încă deschisă până la 31 decembrie 2023.

Modalități de înscriere

Candidaturile se primesc până la data de 10 noiembrie 2023, orele 19: 00CET. Solicitanții de toate naționalitățile și toate mediile sunt eligibili dacă conceptele și proiectele lor sunt puse în aplicare în UE, în Balcanii de Vest sau în Ucraina. Candidaturile ar trebui depuse prin intermediul platformei oficiale a premiilor „Noul Bauhaus european”.

Toate detaliile privind procesul de depunere a candidaturii sunt incluse în Ghidul solicitantului, disponibil în toate limbile UE, din Balcanii de Vest și din Ucraina.

Istoricul dosarului

Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară care conectează Pactul verde europeanla experiențele și la spațiile noastre de viață. Inițiativa invită toată lumea să ne remodeleze viitorul și să îl facă mai durabil, mai frumos și mai incluziv, promovând experiențe pozitive și favorabile incluziunii pentru toți.

Lansat de președinta von der Leyen cu ocazia discursului său din 2020 privind starea Uniunii, noul Bauhaus european a fost proiectat în comun cu mii de oameni și de organizații din întreaga Europă și din afara ei.

Pentru mai multe Informații

Platforma premiilor „Noul Bauhaus european”

Ghidul solicitantului în toate limbile UE, Balcanii de Vest și ucraineană

Festivalul noului Bauhaus European:

Site-ul noului Bauhaus european

Comunicarea Comisiei privind noul Bauhaus european

Detalii

Data publicării

2 octombrie 2023

Date de contact

Adalbert JAHNZ

Nume

Adalbert JAHNZ

E-mail

adalbert.jahnz@ec.europa.eu

Număr de telefon

+ 32 2 295 31 56

Célia DEJOND

Nume

Célia DEJOND

E-mail

celia.dejond@ec.europa.eu

Număr de telefon

+32 2 298 81 99


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană