Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.02.2024 - 1000 de membri BELC în fiecare colț al Europei
ED Targoviste

Rețeaua „Construim Europa împreună cu autoritățile locale” (BELC) a urat bun venit săptămâna aceasta celui de-al 1000-lea membru.

 

Cu membri în fiecare țară europeană, inclusiv în România, cu 148 de municipalități partenere, aceasta este o rețea paneuropeană de politicieni aleși la nivel local, ce stabilește o alianță fără precedent între Comisia Europeană și guvernele locale. BELC se desfășoară în strânsă colaborare cu Parlamentul European și cu Rețeaua europeană a consilierilor locali și regionali a Comitetului Regiunilor.

Membrii, care pot adera în mod voluntar, au posibilitatea de a semnala Comisiei Europene probleme concrete din circumscripția lor, cum ar fi finanțarea tinerilor fermieri, depopularea zonelor rurale, crearea de orașe inteligente, eficiența energetică a clădirilor etc.

Consilierii BELC beneficiază de acces privilegiat la sursele oficiale de comunicare ale UE în limba lor. Li se oferă, de asemenea, seminare și acces direct la o platformă online cu omologi din întreaga Uniune Europeană, precum și posibilitatea de a vizita Comisia Europeană la Bruxelles și de a discuta cu funcționarii UE care se ocupă de subiectele de interes pentru aceștia. 

Proiectul are, de asemenea, echipa sa locală de asistență, formată din manageri de comunicare și facilitatori, în fiecare stat membru, pentru asistență suplimentară pentru membri.

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul web în limba locală a UE și puteți depune candidaturile aici.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană