Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.09.2023 - Săptămâna europeană a mobilității 2023
ED Targoviste

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

 

În acest an, accentul este pus pe mobilitatea durabilă și eficientă din punct de vedere energetic.

Activitățile plănuite includ ziua fără mașini, festivaluri ale bicicletelor, test-drive-uri cu mașini electrice, cursuri de formare în domeniul siguranței rutiere, porți deschise la companii din domeniul transporturilor și multe altele.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: "Deși orașele ocupă doar 4 % din suprafața uniunii, 75% dintre cetățenii noștri le numesc acasă. Tranziția către soluții de mobilitate mai durabile și mai eficiente înseamnă aer mai curat și o conectivitate mai bună.  20 de orașe din România participă anul acesta la Săptămâna europeană a mobilității, printre care Sibiu, Tulcea sau Iași dar și localități mai mici cum ar fi Ineu, Buhuși sau Almaș."

Tot în cadrul Săptămânii europene a mobilității, miercuri 20 septembrie, la Bruxelles, Jean Todt, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru siguranța rutieră, împreună cu comisarul Vălean și actrița Michelle Yeoh, câștigătoare a premiului Oscar, vor lansa campania globală "Make a Safety Statement". Desfășurată în peste 1 000 de orașe din 80 de țări, pe durata a doi ani, campania va încerca să contribuie la reducerea numărul victimelor accidentelor rutiere.

Conferința "Zilele mobilității urbane" din 4-6 octombrie de la Sevilla, organizată în cooperare cu Președinția spaniolă a Consiliului, va continua discuțiile privind modul în care mobilitatea în orașe poate deveni mai sustenabilă și va prilejui lansarea Declarației europene privind ciclismul.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană