Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.11.2023 - Comisia trimite cereri de informații către TikTok și YouTube în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale
ED Targoviste

Comisia Europeană a trimis în data de  9 noiembrie, către TikTok și YouTube ,cereri oficiale de informații în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale.

 

Comisia solicită acestor companii să furnizeze mai multe informații cu privire la măsurile pe care le-au luat pentru a-și respecta obligațiile legate de protecția minorilor în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale, inclusiv obligațiile legate de evaluarea riscurilor și de măsurile de atenuare pentru protejarea minorilor în mediul online, în special în ceea ce privește riscurile pentru sănătatea mintală și pentru sănătatea fizică, precum și informații cu privire la utilizarea serviciilor lor de către minori.

TikTok și YouTube trebuie să furnizeze Comisiei informațiile solicitate până la [30 noiembrie 2023]. Pe baza evaluării răspunsurilor primite, Comisia va analiza care sunt etapele următoare. Acest lucru ar putea implica deschiderea oficială a procedurii în temeiul articolului 66 din Regulamentul privind serviciile digitale.

În temeiul articolului 74 alineatul (2) din Regulamentul privind serviciile digitale, Comisia poate impune amenzi pentru transmiterea de informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la o cerere de informații. În cazul în care o companie nu răspunde, Comisia poate hotărî să solicite informațiile prin intermediul unei decizii. În acest caz, lipsa unui răspuns în termenul stabilit ar putea duce la impunerea de penalități cu titlu cominatoriu.

În urma desemnării lor ca platforme online foarte mari, TikTok și YouTube trebuie să respecte întregul set de dispoziții introduse de Regulamentul privind serviciile digitale, inclusiv evaluarea și atenuarea riscurilor legate de diseminarea de conținut ilegal și dăunător și orice efecte negative asupra exercitării drepturilor fundamentale, inclusiv în ceea ce privește drepturile copiilor, și asupra protecției minorilor. TikTok a primit deja, la 19 octombrie 2023, o cerere de informații privind răspândirea conținutului cu caracter terorist și violent și a discursurilor de incitare la ură, presupusa răspândire a informațiilor false și aspecte generale referitoare la protecția minorilor în mediul online.

Detalii

Data publicării

9 noiembrie 2023

Date de contact

Johannes Bahrke

Nume

Johannes Bahrke

Număr de telefon

+32 2 295 86 15

Thomas Regnier

Nume

Thomas Regnier

Număr de telefon

+32 2 291 33 91


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană