Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.04.2024 - Comisarul Vălean dă startul „Zilelor pentru interconectarea Europei”
ED Targoviste

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, participă la „Zilele pentru interconectarea Europei”, care se desfășoară la Bruxelles în perioada 2-5 aprilie.

 

Această conferință emblematică a UE privind mobilitatea reunește părți interesate diverse, precum miniștri ai transporturilor, factori de decizie politică, instituții financiare și reprezentanți ai industriei și ai societății civile. Aceștia vor face schimb de bune practici privind crearea unei rețele de transport și de mobilitate sustenabile, inteligente și reziliente.

În centrul discuțiilor se va afla punerea în aplicare a Regulamentului privind rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și modul în care acesta poate îmbunătăți cu eficacitate mobilitatea cetățenilor. Participanții vor aborda și impactul pe care schimbările climatice îl au deja asupra infrastructurii, impact care urmează să se intensifice în viitor. Prin urmare, este esențial să se identifice și să se investească într-o infrastructură neutră din punct de vedere climatic și rezilientă la schimbările climatice. Pe lângă acestea, participanții vor dezbate, de asemenea, viitorul finanțării infrastructurilor.

Diferitele sesiuni vor aborda subiecte precum rolul rețelei de transport a UE în asigurarea conectivității în cadrul Europei și cu țările învecinate, precum și gradul de pregătire și reziliența acesteia la amenințările externe, având în vedere agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, aflată în continuare în desfășurare.

Comisarul va deschide oficial conferința cu un discurs inaugural. De asemenea, comisarul Vălean va participa la evenimentul „Interconectarea Europei pe calea aerului” de la Aeroportul din Bruxelles, împreună cu prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo. În data de 4 aprilie, comisarul va participa la o masă rotundă privind conectivitatea transporturilor cu țările învecinate și reziliența Uniunii în noul mediu geopolitic.

Zilele pentru interconectarea Europei” sunt organizate împreună cu Președinția belgiană a Consiliului UE.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană