Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.10.2023 - Translating Europe Forum 2023
ED Targoviste

Cea de a 10-a ediție a Forumului „Translating Europe” va avea loc în perioada 8–10 noiembrie, atât la Bruxelles, cât și online.

 

Forumul „Translating Europe” 2023 (TEF2023) va examina ce este necesar pentru a atinge excelența în domeniul traducerilor, de la competențe și formare la gestionarea calității, tehnologii și promovarea profesiilor legate de domeniul lingvistic.

Dezbaterile din cadrul forumului vor avea în centru traducătorii și vor arăta de ce aceștia sunt esențiali pentru asigurarea calității. De asemenea, vom arunca o privire de ansamblu asupra evoluției aceste profesii în ultimii 10 ani – și asupra rolului pe care l-a jucat TEF.

Agenda va include, evident, și o privire către viitor.

Echipa Translating Europe a pregătit un program bogat, care include, printre altele, o prezentare importantă privind limbile și inteligența artificială, susținută de vizionarul Ashkan Fardost, dezbateri pe marginea tehnologiei și creativității, a atractivității industriei lingvistice, a competențelor necesare pentru excelență, a chatGPT și a altor sisteme de inteligență artificială.

De asemenea, vor avea loc o multitudine de sesiuni paralele online, de exemplu cu privire la strategiile de stabilire a prețurilor, la negocierile colective, la competențele digitale și multe altele.

La forum vor participa reprezentanți ai mediului academic, ai furnizorilor de servicii lingvistice (fie că sunt mici sau mari), traducători independenți, traducători din cadrul instituțiilor, experți din domeniul tehnologiilor lingvistice – întregul univers al traducerilor va fi reprezentat la TEF2023.

#2023TEF va fi un eveniment hibrid, la care puteți participa fie în persoană, la Bruxelles, fie online, pe o platformă dedicată, care oferă multe funcționalități de networking.

Pentru a vă înregistra, urmați acest link.

Înscrierile se închid pe 31 octombrie.

Participarea este gratuită.

 

Social media:

FB: @translatingforeurope

X: @translatores

Instagram: @translatingforeurope


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană