Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.10.2024 - Noi sondaje Eurobarometru arată un sprijin puternic din partea cetățenilor și a întreprinderilor pentru spațiul Schengen
ED Targoviste

Comisia a publicat la 8 octombrie, două noi sondaje Eurobarometru care arată o mai mare apreciere a spațiului Schengen de către cetățeni și de către întreprinderi, în comparație cu sondajul anterior din 2018. 

 

Cetățenii consideră că principala prioritate pentru UE în vederea realizării unui spațiu Schengen mai puternic până în 2030 este consolidarea cooperării în cadrul spațiului (63 %). Sondajul Eurobarometru privind atitudinea întreprinderilor față de spațiul Schengen arată că 68 % dintre întreprinderile din UE cunosc spațiul Schengen. Un procent de 83 % dintre întreprinderi sunt de acord că spațiul Schengen este benefic pentru întreprinderi, iar 81 % îl recunosc ca fiind una dintre principalele realizări ale UE. Atunci când au fost întrebate cu privire la beneficiile apartenenței la spațiul Schengen, o treime dintre întreprinderi au declarat că aceasta reduce costurile datorită absenței controalelor la frontierele interne.

Anul trecut, Comisia a adoptat o recomandareprivind intensificarea cooperării dintre statele membre în spațiul Schengen și continuă să colaboreze îndeaproape cu statele membre, împreună cu coordonatorul Schengen, pentru a aborda aceste aspecte. Pentru mai multe informații, consultați Raportul privind starea spațiului Schengen din 2024.

Detalii

Data publicării

8 octombrie 2024

Date de contact

Anitta Hipper

Nume

Anitta Hipper

Număr de telefon

+32 2 298 56 91

Fiorella Boigner

Nume

Fiorella Boigner

Număr de telefon

+32 2 299 37 34


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană