Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.09.2023 - Inundațiile din Libia: UE mobilizează asistență de urgență prin intermediul mecanismului său de protecție civilă
ED Targoviste

Inundațiile din Libia: UE mobilizează asistență de urgență prin intermediul mecanismului său de protecție civilă.

 

În urma solicitării de asistență internațională adresate ieri de Misiunea Permanentă a Statului Libia biroului ONU de la Geneva, mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat pentru a sprijini Libia în urma inundațiilor majore care au cauzat mii de victime.

Câteva state membre ale UE – până în prezent Germania, România și Finlanda – au oferit imediat o asistență substanțială prin intermediul mecanismului, sub forma unor articole pentru adăposturi, precum corturi, paturi de campanie și pături, 80 de generatoare, produse alimentare, precum și corturi spitalicești și rezervoare de apă. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE este pregătit să coordoneze și alte oferte de asistență.

În plus, UE a deblocat o sumă inițială de 500 000 EUR ca finanțare umanitară pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale populației din Libia afectate de impactul furtunii „Daniel”. Aceste fonduri vor fi canalizate prin intermediul partenerilor care își desfășoară activitatea pe teren, în vederea asigurării de materiale vitale, precum consumabile medicale, apă și articole sanitare, pentru răspunsul la inundațiile din estul Libiei.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor: „Inundațiile survenite rapid în Libia s-au soldat deja cu pierderea a mii de vieți omenești. În această perioadă dificilă, un răspuns prompt și organizat este esențial. Pentru a contribui la sprijinirea operațiunilor de urgență de pe teren, UE coordonează noile oferte de ajutor care urmează să fie canalizate prin intermediul mecanismului său de protecție civilă. Le mulțumesc statelor membre ale UE care au oferit deja articole pentru adăposturi, generatoare, produse alimentare și alte tipuri de sprijin vital. De asemenea, UE a deblocat o sumă de 500 000 EUR ca ajutor umanitar. UE este în continuare pregătită să intensifice răspunsul pentru persoanele cele mai afectate din Libia care trec prin această perioadă dificilă.”

Comunicatul de presă este disponibil online.

Detalii

Data publicării

14 septembrie 2023

Date de contact

Nume

Balazs Ujvari

Număr de telefon

+32 2 295 45 78

Nume

Daniel Puglisi

Număr de telefon

+32 2 296 91 40


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană