Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.08.2024 - Nouă state membre vor primi sprijin tehnic pentru întocmirea planurilor lor naționale de punere în aplicare a Pactului privind migrația și azilul 
ED Targoviste

Nouă state membre vor primi sprijin tehnic pentru întocmirea planurilor lor naționale de punere în aplicare a Pactului privind migrația și azilul.

 

În urma intrării în vigoare a Pactului privind migrația și azilul și a adoptării Planului comun de punere în aplicare (PCP) la 12 iunie 2024, Comisia va oferi, începând de astăzi, sprijin adaptat și consultanță de specialitate pentru nouă state membre, prin intermediul Instrumentului de sprijin tehnic (IST). Acest sprijin va ajuta statele membre respective să își pregătească planurile naționale de punere în aplicare (PNP), care trebuie prezentate până la începutul lunii decembrie 2024.

În iunie 2024, Comisia a lansat o cerere de propuneri IST specifică, cu scopul de a sprijini statele membre în pregătirea PNP-urilor lor, oferindu-le în special sprijin specific pentru a efectua analize situaționale și pentru a identifica acțiunile necesare pentru punerea în aplicare a pactului în conformitate cu PCP. Belgia, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia și România au depus cereri de sprijin și vor primi acum consultanță specifică din partea experților timp de patru luni, până la sfârșitul lunii noiembrie 2024.

Experți în cadrele juridice naționale, precum și experți internaționali care dețin cunoștințe privind practicile relevante din alte țări vor ajuta autoritățile naționale din aceste state membre să identifice domeniile în care legislația națională trebuie actualizată și în care procesele administrative și judiciare trebuie revizuite. Ei vor ajuta aceste autorități naționale să își evalueze nevoile în ceea ce privește personalul și formarea, infrastructura, dotările IT, precum și costurile pe care le reprezintă aceste nevoi, și, de asemenea, achizițiile care trebuie lansate astfel încât statele membre să poată întocmi PNP-uri solide în timp util.

IST este un instrument al UE bazat pe cerere care oferă expertiză personalizată autorităților statelor membre. Autoritățile statelor membre solicită sprijin prin intermediul unor cereri anuale de propuneri și, uneori, al unor cereri de propuneri specifice care răspund nevoilor emergente. Instrumentul oferă acces la expertiză și la cunoștințe de înaltă calitate și adaptate, sub formă de consiliere strategică și tehnică, de studii de evaluare a nevoilor de reformă, de cursuri de formare și de misiuni ale experților în țara respectivă.

Vizitați pagina web dedicată pentru mai multe informații privind sprijinul specific pe care cele nouă state membre îl vor primi în temeiul IST.

Detalii

Data publicării

1 august 2024

Date de contact

Adalbert Jahnz

Nume

Adalbert Jahnz

Număr de telefon

+32 2 295 31 56

Anna Gray

Nume

Anna Gray

Număr de telefon

+32 2 298 08 73)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană