Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.09.2024 - Ziua Europeană a Limbilor 2024
ED Targoviste

Ziua Europeană a Limbilor are ca scop să aducă în atenția publicului marea varietate lingvistică din Europa, să promoveze patrimoniul cultural și diversitatea lingvistică, să încurajeze oamenii de orice vârstă să învețe limbi străine, precum și să promoveze profesiile legate de domeniul lingvistic.

În România, această zi specială este marcată anul acesta de numeroase evenimente organizate de centre Europe Direct din țară, precum și de două serii de ateliere la Casa Europa din București (acest din urmă eveniment, la care participă clase de elevi înscrise în prealabil, nu este deschis publicului larg).

Publicul larg poate participa la popularul concurs online LinguaTEST, până pe 30 septembrie. Anul acesta, LinguaTEST sărbătorește 20 de ani de la cel mai mare val de aderare la UE și, prin urmare, cuprinde întrebări referitoare la limbile celor 10 state membre care au aderat în 2004.

De asemenea, vă invităm să descoperiți toate limbile oficiale ale UE în broșura interactivă „Limbile străine, un pas mai departe”.

Tot astăzi au loc și două evenimente organizate la nivel central, care pot fi urmărite online:

·       2024 European Day of Languages: Europeans and their languages, 13:00-14:00 (ora României) – organizat de Direcția Generală Traduceri și de Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură ale Comisiei Europene.

·       KCI Virtual Café - European Day of Languages, 16:00-17:45 (ora României) – organizat de Direcția Generală Traduceri și de Direcția Generală Interpretare ale Comisiei Europene.

Și atelierele de la Casa Europa, la care participă elevi și cadre didactice de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și de la Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” din București, au ca temă tot cel mai mare val de aderare din istoria Uniunii Europene și limbile celor 10 state care aderat atunci. Organizate de Antena DGT și de Reprezentanța Comisiei Europene în România, atelierele se desfășoară sub forma unui traseu educativ însoțit de activități creative, coordonate de Asociația DaDeCe.

___________________

Centrele Europe Direct din țară care organizează evenimente dedicate Zilei Europene a Limbilor sunt: 

·       EUROPE DIRECT Argeș

·       EUROPE DIRECT Bacău

·       EUROPE DIRECT Brăila

·       EUROPE DIRECT București

·       EUPOPE DIRECT Buzău

·       EUROPE DIRECT Galați

·       EUROPE DIRECT Harghita

·       EUROPE DIRECT Iași

·       EUROPE DIRECT Oradea

·       EUROPE DIRECT Râșnov

·       EUROPE DIRECT Teleorman

·       EUROPE DIRECT Timișoara

·       EUROPE DIRECT Vaslui

·       EUROPE DIRECT Vâlcea


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană