Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.05.2018 - România trebuie să își alinieze taxele de înmatriculare a vehiculelor la normele UE
ED Targoviste

România a primit joi, 17 mai, o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre. 

Dat fiind că normele românești aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității, este încălcată legislația UE (articolul 110 din TFUE).

În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia Europeană poate transmite un aviz motivat autorităților relevante.

Context

Prin pachetul său lunar de decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în mai, grupate pe domenii de politică, includ 53 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 18 avize motivate și 14 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 96 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Pentru mai multe informații despre procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea textul integral al MEMO/12/12. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor.

 Persoane de contact pentru presă:

Vanessa Mock – tel.: +32 229 56194

Patrick Mc Cullough – tel.: +32 229 87183

 Pagini utile

Comunicat de presă integral


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană