Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.06.2018 - Ajutorul de stat acordat drept compensare pentru serviciu public Aeroportului Internațional Bacău, aprobat de Comisia Europeană
ED Targoviste

Compensația pentru serviciu public, acordată Regiei Autonome Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău pentru operarea aeroportului din această localitate, a fost apreciată de Comisia Europeană  ca fiind în linie cu normele UE privind ajutorul de stat. Aeroportul în cauză este situat în partea de nord-est a României, în apropierea graniței cu Republica Moldova. 

Fondurile publice vor facilita conexiunile în regiune și vor contribui la dezvoltarea acesteia fără a distorsiona în mod nejustificat concurența de pe piața unică. Valoarea compensației publice aprobate se ridică la aproximativ 57 milioane euro, aceasta find acordată pentru un termen de 10 ani.Comisia a evaluat măsura luată în baza Orientărilor privind ajutorul de stat pentru aeroporturi și companii aeriene din 2014 și a Cadrului pentru servicii de interes economic general, care permit statelor membre să acorde ajutor sub forma unor compensații aeroporturilor care joacă un rol important în asigurarea conexiunilor la nivel regional, precum și în dezvoltarea economică și socială a zonei pe care o deservesc.

Potrivit constatărilor Comisiei, compensația în cauză oferă condițile pentru furnizarea unui serviciu de interes economic general autentic, deoarece cele mai apropiate aeroporturi se află la mare distanță de fapt, la Iași și Suceava, într-o regiune în care infrastructura rutieră este deficitară și în care nu există trenuri de mare viteză. În plus, aeroportul din Bacău este important pentru mobilitatea locuitorilor săi și a numeroși cetățeni români care lucrează în străinătate și sunt originari din regiune.

Informații suplimentare sunt sau vor fi disponibile în pagina dedicată politicii de concurență, în Registrul ajutoarelor de stat, la numărul de caz SA.49203.

 Persoane de contact pentru presă:

Ricardo Cardoso – tel.: +32 229 80100

Maria Sarantopoulou - tel.: +32 229 13740

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană