Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.06.2018 - Euro Quiz 2018, concursul național dedicat elevilor de clasa a VI-a, își anunță finaliștii
ED Targoviste

Echipa „ Îndrăzneții ” din Pitești  și echipa „ Euroforce” din Buzău au intrat în finala Euro Quiz 2018, competiția dedicată elevilor de clasa a VI-a, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cele două echipe se vor confrunta în etapa finală joi, 14 iunie 2018, orele 11.00 – 13.00, la sediul Spațiului Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București).

Aflată la a doua ediție, competiția online Euro Quiz a avut loc săptămâna trecută și a inclus întrebări ce au pus accentul pe valorile UE, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie în Europa. La competiție au participat 423 echipe din toată țara.  Echipele finaliste s-au delimitat de restul concurenților prin viteza de răspuns, obținând același punctaj, 238 de puncte. Echipa „Îndrăzneții”, de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, din Pitești, coordonată de profesoara Comănescu Elena Amalia, și-a asigurat un loc în finală răspunzând întrebărilor în 11 minute și 15 secunde. Pe de altă parte, echipa „Euroforce”, de la Școala Gimnazială „General Grigore Bastan” din Buzău, coordonată de profesoara Pîslaru Rodica Mădălina, a ajuns în finală completând chestionarul în puțin peste 12 minute.

Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a din școlile gimnaziale naționale. Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană, precum și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă. La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator. Finaliștii concursului vor câștiga următoarele premii: biciclete și echipament de protecție, pentru elevi, și genți de laptop pentru profesori.

Ca și anul trecut, în cadrul concursului Euro Quiz 2018, au fost organizate vizite în școli din patru județe din România, și anume: NeamțSuceavaBotoșani și Iași. Vizitele au fost inspirate de un program de edutainment (educație prin joc) și s-au bucurat de prezența actriței Natalie Ester.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativa Europa, casa noastră(link is external), o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Evenimentul va fi transmis în direct de platforma multimedia Calea Europeană(link is external) și de platforma europacasanoastra.ro(link is external).

 Persoană de contact pentru presă:

Iulia COSTEA, asistent de presă, Reprezentanța Comisiei Europene în România, tel.: 021-2035414


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană