Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.06.2018 - Premiul CESE pentru societatea civilă 2018
ED Targoviste

Comitetul Economic şi Social European (CESE) va recompensa inițiative de excepție la cea de a zecea ediție a Premiului pentru societatea civilă, organizat, în acest an, cu tema "identități, valori europene și patrimoniu cultural european". Premiile, cu o valoare totală de 50.000 euro, vor fi împărțite între maximum cinci câștigători.

Evoluțiile de la nivel mondial din ultimii ani au avut un impact considerabil asupra vieții politice și sociale a Europei și au pus la încercare proiectul european. În Europa, o serie de diviziuni interne, de nemulțumiri ale cetățenilor și creșterea dramatică a migrației au luat pe nepregătite populația europeană și toate nivelurile de guvernare, dând naștere unei retorici naționaliste și punând la încercare sentimentul solidarității. În acest context, organizațiile societății civile au jucat un rol central în promovarea potențialului patrimoniului cultural al Europei, în consolidarea identităților și a societăților și în valorificarea vastului potențial de diversitate, care constituie baza istoriei noastre europene.

Premiul CESE pentru societatea civilă 2018 vine să răsplătească inițiativele inovatoare care au oferit răspunsuri exemplare la provocările legate de:

  • sensibilizarea cetățenilor cu privire la multitudinea și bogăția identităților europene;
  • exploatarea întregului potențial al bogăției culturale a Europei;
  • facilitarea accesului la patrimoniului cultural european;
  • promovarea unor valori europene precum respectarea demnității umane și a drepturilor omului, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept.

Termenul de depunere a candidaturilor este 7 septembrie 2018, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 13 decembrie 2018, la Bruxelles. Lista completă a cerințelor și formularul de candidatură sunt disponibile pe site-ul internet al CESE – Premiul CESE pentru societatea civilă 2018.

Premiul CESE pentru societatea civilă este deschis tuturor organizațiilor societății civile înregistrate oficial în Uniunea Europeană și active la nivel local, național, regional sau european. În plus, el este deschis persoanelor particulare.

Premiul pentru societatea civilă, ajuns acum la cea de-a zecea ediție, a fost lansat de CESE pentru a recompensa și a încuraja inițiativele concrete și realizările organizațiilor societății civile și/sau ale persoanelor particulare care au contribuit în mod semnificativ la promovarea valorilor comune care consolidează coeziunea și integrarea europeană. În 2017, premiul a fost axat pe locuri de muncă de calitate și spirit antreprenorial.

 

Contact:

Unitatea de presă a CESE – Laura Lui
+ 32 (0)2 546 91 89

laurairena.lui@eesc.europa.eu

@EESC_PRESS

Pagini utile

Formular de candidatură online

VIDEO: Ce impact pozitiv are acțiunea CESE?


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană