Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.07.2018 - Comisarul Corina Crețu în vizită la Beijing și Zhengzhou pentru dialogul UE-China pe tema politicii regionale și urbane
ED Targoviste

În perioada 16-19 iulie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

"Vizita mea în China este un simbol al cooperării noastre excelente în domeniul politicii de dezvoltare regională și urbană din ultimii 12 ani. În cadrul programului nostru de cooperare urbană internațională, orașele europene și chineze au făcut schimb de bune practici și au dezvoltat soluții pentru gestionarea provocărilor comune din domeniul urbanizării, o dovadă a angajamentului și eforturilor serioase depuse de ambele părți", a declarat înaltul oficial european înaintea vizitei.

Luni, 16 iulie, la Beijing, comisarul Corina Crețu va participa la dialogul la nivel înalt UE-China în domeniul politcii regionale, împreună cu dl. Lin Nianxiu, vicepreședinte al Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă (CNDR) din Republica Populară Chineză. Cu această ocazie, în cadrul programului de cooperare urbană internațională, reprezentanții mai multor orașe chineze și europene vor semna o serie de declarații comune, după cum urmează: Kunming și Granada (Spania), Haikou și Nisa (Franța), Yantai și Roma(Italia), Liuzhou și Barnsley (Marea Britanie) și Weinan și Reggio Emilia (Italia).

Miercuri, 18 iulie, la Zhengzhou, comisarul pentru politică regională va susține discursul de închidere la Forumul la nivel înalt UE-China "Inovarea, pentru orașe ecologice și inteligente", un eveniment organizat în marja summitului UE-China, prevăzut să aibă loc în perioada 16-17 iulie, la Beijing.

Context

Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci și până în prezent, reprezentanții celor două părți au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt și au agreat declarații comune asupra priorităților de cooperare.

Persoană de contact pentru presă:

Ioana Rus, membru de cabinet, tel.: +32 2 2956949


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană