Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.09.2018 - România, pe "harta" anuarului regional Eurostat 2018
ED Targoviste

Ediția din 2018 a anuarului Eurostat include statistici din diferite arii de activitate, care împreună construiesc imaginea generală a regiunilor Europei. De exemplu, anuarul arată diferențe minore între zonele urbane și cele rurale în ce privește ocuparea forței de muncă la nivelul UE. În schimb, România se numără printre țările în care deosebirile sunt notabile.

În Uniunea Europeană, rata ocupării forței de muncă în mediul urban este de 72%, în timp ce în zonele rurale urcă la 73%, conform datelor pentru 2017. Cele mai mari discrepanțe au fost înregistrate în Lituania (82% urban, 68% rural) și Bulgaria (76%, respectiv 62%). Situații diferite, cu rate mai mari la sate decât în orașe, sunt cele din țări precum Germania (77% rural, 82% urban) sau Belgia (72% vs 62%).

În România, mediului urban îi corespunde o rată de 68,5%, în timp ce în zonele rurale aceasta coboară la 62%. Pe de altă parte, la acest capitol cele mai mici valori din România sunt înregistrate în suburbii și orașe de mici dimensiuni, cu o rată de 60,6%.

La nivelul întregii populații din România, anul trecut, rata ocupării forței de muncă a fost de 63,9% (71,8 în rândul bărbaților, respectiv 55,8% la femei).

Mai sunt incluse statistici despre speranța de viață la naștere, raportate la nivelul anului 2016, cu o medie europeană de 83,6% în rândul persoanelor de sex feminin, față de 78,2% (sex masculin). În timp ce în Spania și Italia sunt înregistrate cele mai ridicate nivele, România se numără printre ultimele 10 țări (79,1% în rândul fetelor, 71,7% pentru băieți).

În ce privește utilizarea rețelelor sociale, mai bine de jumătate dintre europenii cu vârste între 16-74 de ani, respectiv 54%, au folosit  Instagram, Facebook sau Twitter. Românii, cu 52% utilizatori de rețele sociale, se apropie de media europeană, în timp ce valorile cele mai ridicate sunt în rândul islandezilor (89%).

Mai multe statistici poți consulta în anuarul regional Eurostat 2018, care poate fi descărcat integral(pdf).

 

Persoană de contact pentru presă:

Renata PALEN, ofițer de presă Eurostat

Tel: +352-4301-33444

eurostat-pressoffice@ec.europa.eu

 

Pagini utile

Comunicat de presă în engleză (pdf)

Anuar regional 2017


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană