Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.10.2018 - Comisarul european Corina Creţu vizitează Bulgaria și România
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţuefectuează, în perioada 18-19 octombrie 2018, o vizită oficială în Bulgaria și România. În cadrul acesteia, înaltul oficial  european participă la cel de-al 7-lea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, la Sofia, și la reuniunea anuală CESAER, la București.

Joi, 18 octombrie, la Sofia, comisarul pentru politică regională participă la reuniunea ministerială din cadrul Forumului anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, în cadrul căreia miniștrii participanți urmează să adopte o declarație comună referitoare la intenția de a consolida cooperarea în sectoarele turistic și cultural, precum și la sesiunea oficială de deschidere a Forumului.

"Potențialul turistic al regiunii Dunării este imens și uneori neutilizat, din păcate. În acest an vom discuta despre cum putem folosi toate oportunitățile oferite de patrimoniul natural și cultural excepțional al acestei regiuni pentru a genera dezvoltare economică și pentru a crea noi de locuri de muncă pentru cei 112 milioane de locuitori ai săi", a declarat înaltul oficial european înaintea sosirii în capitala bulgară.

De asemenea, comisarul european Corina Crețu se va întâlni cu d-na Yordanka Fandakova, primarul orașului Sofia, și va participa la ceremonia semnării memorandumului de înțelegere dintre orașele Maribor(Slovenia) și Craiova (România).

Vineri, 19 octombrie, la București, comisarul Crețu va participa, la sediul Universității Politehnice, la reuniunea anuală a Consiliului Director CESAER, organizația europeană ce reunește 50 dintre universitățile cu profil științific și tehnic de top din 25 de țări europene.

Context

Pentru încuraja publicul larg să descopere diversele inițiative cu sprijin UE din domeniul patrimoniului cultural, Centrul comun de cercetare a publicat o Hartă a poveștilor(link is external) referitoare la regiunea Dunării.

Strategia pentru regiunea Dunării este una dintre cele patru strategii macro-regionale ale Uniunii Europene. Lansată în aprilie 2011, ea reunește nouă state membre UE (Austria, Cehia, Croația, Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, România și Bulgaria) și cinci țări terțe (Bosnia-Herțegovina, Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina). Tema centrală a Forumului anual 2018 se axează pe turism și modul în care acesta poate sprijini creșterea economică și coeziunea teritorială.

Organizația CESAER (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research) a fost înființată în anul 1990, având ca scop promovarea excelenței în învățământul universitar, în formarea profesională și în activitatea de cercetare și inovare. Reuniunea anuală 2018 va avea loc la Universitatea Politehnică București și se va concentra pe dezbaterea rolului universităților cu profil științific și tehnic ca promotoare ale excelenței, talentului și inovării.

 Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană