Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2018 - 124 milioane euro pentru proiecte inovatoare, printre beneficiari și România
ED Targoviste

Instituții din 23 de țări, printre care și din România, vor beneficia de o finanțare în valoare totală de 124 milioane euro, prin programul Orizont 2020, pentru a dezvolta 38 de proiecte inovatoare. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT), din București, este partener în două dintre proiecte. Iar numărul beneficiarilor va continua să crească.

Comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: "Prin intermediul Consiliului European al Inovării (EIC), susținem tehnologiile inovatoare în curs de dezvoltare sau cele viitoare, esențiale pentru a găsi calea către un viitor și o societate mai bune. Investim în idei inovatoare și în persoanele din spatele lor pentru a crea piețe ale viitorului."

Proiectele de cercetare au domenii de activitate variate, de la calculul cuantic, la propulsarea obiectelor spațiale de pe orbită sau combaterea virusurilor care afectează creierul.

IMT București este partner al proiectelor Iqubits, coordonat de Universitatea Aarhus (Danemarca) și Nanopoly, coordonat de Thales SA (Franța). Fiecare astfel de inițiativă include mai multe instituții-partenere din diferite state membre UE.

Proiectele sunt finanțate cu granturi de circa 3 milioane euro fiecare, prin intermediul liniei de finanțare pentru Tehnologii viitoare şi emergente (FET), a Consiliului European al Inovării (EIC), derulată între 2018-2020 prin programul Orizont 2020.

Următorul apel de proiecte, în cadrul FET, are ca termen-limită 24 ianuarie 2019.

Context

Până în prezent, prin EIC au fost sprijinite 1599 de proiecte cu finanțări de peste 960 milioane euro. În total, între 2018-2020, EIC va acorda finanțări de 2,7 miliarde euro pentru proiecte inovatoare din UE. FET reprezintă un pilon central al Consiliului European al Inovării.

Persoane de contact pentru presă:

Lucia Caudet – Tel.: +32 229 56182

Mirna Talko - Tel.: +32 229 87278

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Comunicat de presă integral

Consiliului European al Inovării

Lista beneficiarilor (pdf)

Apeluri de proiecte FET


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană