Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.10.2018 - Corina Crețu: Politica de coeziune este garanția creșterii calității vieții tuturor cetățenilor europeni
ED Targoviste

Luni și marți, 29-30 octombrie, comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va efectua o vizită oficială în România. În decursul acesteia, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți de prim rang ai autorităților române și va discuta viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferințe de anvergură.

Comisarul pentru politică regională Corina CREȚU și comisarul european pentru buget și resurse umane Günther OETTINGER vor participa la conferința la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi", alături de dna Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României, de dl. Karl-Heinz LAMBERTZ, președintele Comitetului Regiunilor, și de dl. Vazil HUDAK, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții. Evenimentul este organizat de Guvernul României.

"Intervenția mea în cadrul acestei conferințe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte și nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunități de dezvoltare economică și socială, asigură accesul la servicii de educație și sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale și la sprijinirea comunităților marginalizate, și nu în ultimul rând susține dezvoltarea rețelelor feroviare și rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile și în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare ", a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale.

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina CREȚU se va întâlni cu dna Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României, și cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, o organizație al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbției fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferința EuroIMPACT ”Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de dna Rovana PLUMB, ministrul fondurilor europene, dl. Victor NEGRESCU, ministrul-delegat pentru afaceri europene, și dna Gabriela CREȚU, președintele Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România. La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu dl. Vazil HUDAK, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, despre investițiile cu fonduri europene.

În cea de a doua zi, comisarul Corina CREȚU se va întâlni cu dl. Victor NEGRESCU, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Președinția Consiliului UE, precum și cu dl. Jerzy Kwieciński, ministrul polonez responsabil pentru investiții și dezvoltare.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene în România sunt disponibile aici și pe Platforma de date deschise.

 Anexă: Programul vizitei*

* Evenimentele destinate mass-media sunt marcate în agendă.

 Persoană de contact:

Roxana Morea, consilier de presă, Reprezentanța CE în România, tel.: +40-21-2035432



NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană