Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.06.2019 - Comisarul european Corina Creţu participă la cel de-a 8-lea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării
ED Targoviste

Joi, 27 iunie, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă la cel de-al 8-lea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării(link is external), organizat la București, în România. Această structură macro-regională reunește 14 țări din UE și din afara ei, ce cooperează în vederea gestionării provocărilor comune, cum ar fi cele din domeniul mobilității sau al protecției mediului.

26/06/2019

“La 8 ani de când a fost înființată, Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării se află la un moment de răscruce, iar noi vom face tot ce este posibil pentru a dezvolta un nou plan de acțiune, care să o transforme într-o strategie adecvată următorului deceniu. Comisia este pregătită să ofere asistență atât prin expertiza proprie în domeniul strategiilor macro-regionale, cât și prin alocarea corespunzătoare de fonduri pentru proiectele  comune în cadrul viitorului buget UE pe termen lung”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea participării la eveniment.

La ediția din acest an a Forumului, discuțiile se vor axa pe teme precum conectivitatea, dezvoltarea clusterelor, cercetarea și inovarea, digitalizarea și implicarea societății civile, precum și oportunitățile viitoare de finanțare din cadrul politicii de coeziune și a programelor de cooperare inter-regională (Interreg) pentru perioada 2021-2027.

Reprezentanți din toate cele 14 țări ce fac parte din regiunea Dunării se înscriu în rândul principalilor vorbitori. Programul Forumului este disponibil aici(link is external).

Persoane de contact pentru presă:

Christian Spahr - tel.: +32 2 29 50055

Sophie Dupin de Saint Cyr – tel.: +32 2 29 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană