Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.06.2019 - Comisarul european Corina Creţu participă la cel de-a 8-lea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării
ED Targoviste

Joi, 27 iunie, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă la cel de-al 8-lea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării(link is external), organizat la București, în România. Această structură macro-regională reunește 14 țări din UE și din afara ei, ce cooperează în vederea gestionării provocărilor comune, cum ar fi cele din domeniul mobilității sau al protecției mediului.

26/06/2019

“La 8 ani de când a fost înființată, Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării se află la un moment de răscruce, iar noi vom face tot ce este posibil pentru a dezvolta un nou plan de acțiune, care să o transforme într-o strategie adecvată următorului deceniu. Comisia este pregătită să ofere asistență atât prin expertiza proprie în domeniul strategiilor macro-regionale, cât și prin alocarea corespunzătoare de fonduri pentru proiectele  comune în cadrul viitorului buget UE pe termen lung”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea participării la eveniment.

La ediția din acest an a Forumului, discuțiile se vor axa pe teme precum conectivitatea, dezvoltarea clusterelor, cercetarea și inovarea, digitalizarea și implicarea societății civile, precum și oportunitățile viitoare de finanțare din cadrul politicii de coeziune și a programelor de cooperare inter-regională (Interreg) pentru perioada 2021-2027.

Reprezentanți din toate cele 14 țări ce fac parte din regiunea Dunării se înscriu în rândul principalilor vorbitori. Programul Forumului este disponibil aici(link is external).

Persoane de contact pentru presă:

Christian Spahr - tel.: +32 2 29 50055

Sophie Dupin de Saint Cyr – tel.: +32 2 29 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană