Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.08.2019 - Comisia lansează proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva mai multor state membre în ceea ce privește numărul de urgență 112, geoblocarea nejustificată și normele de securitate cibernetică la nivelul UE
ED Targoviste

Comisia Europeană a decis astăzi, 25 iulie, să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva mai multor state membre ca urmare a nerespectării de către acestea a obligațiilor care le revin în legătură cu piața unică digitală. Comisia va trimite avize motivate Bulgariei, Germaniei și Irlandei pentru neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală a legislației UE privind accesibilitatea site-urilor web și a aplicațiilor mobile [Directiva (UE) 2016/2102], precum și Croației pentru neîndeplinirea obligației de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvențe de 700 MHz pentru serviciile 5G [Decizia (UE) 2017/899]. În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere mai multor țări din UE. În primul rând, Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României și Sloveniei pentru că nu au furnizat informații cu privire la operatorii de servicii esențiale identificați în temeiul legislației UE privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice [Directiva (UE) 2016/1148]. În al doilea rând, Croației, Cehiei, Germaniei, Greciei și Spaniei, deoarece nu au reușit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgență 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap. În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislația națională, Cipru, Franța, Polonia, România, Slovacia și Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei. Acestea se referă la adoptarea și notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancțiunile din partea organismelor naționale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE. Statele membre în cauză au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în fața Curții de Justiție a UE, după caz.

Context: Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în iulie, grupate pe domenii de politică, includ 130 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 79 avize motivate și 15 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 35 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Pentru mai multe informații privind procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea textul integral al MEMO/12/12. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor.

Persoane de contact pentru presă

Nathalie Vandystadt - tel.: +32 229 67083

Inga Höglund – tel.: + 32 229 50698


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană