Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2019 - DiscoverEU - îți oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE
ED Targoviste

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU, acțiune inițiată de Parlamentul European, îți oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

Ministerul Tineretului și Sportului,impreună cu DiscoverEU, vă informează că o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie urmează să fie lansată de Comisia Europeană. Înscrierile următoare vor începe joi, 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET). În ziua Z va apărea pe pagina web https://europa.eu/youth/discovereu_ro butonul „Înscrie-te acum”!

Candidații trebuie să indeplinească următoarele condiții:

•   să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019;

•   să dețină cetățenia uneia din țările care fac parte din Uniunea Europeană;

•  să completeze corect formularul de înscriere online (https://europa.eu/youth/discovereu_ro ), indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Candidații selectați pot călători, în special cu trenul, pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.

Persoanele cu handicap sau alte probleme de sănătate vor primi asistență și sprijin. Vă rugăm să consultați rubrica Întrebări și răspunsuri (C.19)https://europa.eu/youth/discovereu/faq_ro, pentru a afla mai multe detalii.

Există posibilitatea de a lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook te poate ajuta să faci acest lucru.

Europa e la picioarele tale. Fă primul pas!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană