Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.04.2020 - Coronavirus: ajutoarele oferite Uniunii Europene de China au ajuns în Italia
ED Targoviste

Cooperarea internațională se află pe primul plan al răspunsului UE la criza provocată de coronavirus.

În urma acordului încheiat luna trecută între președinta von der Leyen și prim-ministrul Li Keqiang, o donație de echipamente de protecție oferită Uniunii Europene de China a ajuns acum la Roma, în Italia.

 „Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de China și, după cum a afirmat președinta von der Leyen, în vremuri dificile trebuie să ne susținem reciproc. UE și China au colaborat de la începutul epidemiei de Coronavirus. În februarie, UE a trimis deja în China 56 de tone de echipamente”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor.

Avionul trimis de China a adus în Italia 2 milioane de măști chirurgicale, 200 000 de măști N95 și 50 000 de kituri de testare. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență a coordonat distribuirea către Italia a donației directe făcute de China pentru UE.

China a primit în februarie, prin intermediul mecanismului UE de protecție civilă, peste 56 de tone de materiale (îmbrăcăminte de protecție, dezinfectant și măști medicale) furnizate de Franța, Germania, Italia, Letonia, Estonia, Austria, Republica Cehă, Ungaria și Slovenia.

Context

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență este componenta centrală a mecanismului de protecție civilă al UE, coordonând furnizarea de asistență pentru țările afectate de dezastre, sub formă de articole de primă necesitate, expertiză, echipe de protecție civilă sau echipamente specializate. Centrul asigură trimiterea rapidă a sprijinului de urgență și acționează ca platformă de coordonare între statele membre ale UE și celelalte șase state participante, țara afectată și experții în materie de protecție civilă și ajutor umanitar. Centrul funcționează 24h din 24 și 7 zile din 7 și poate ajuta orice țară din interiorul sau din afara UE afectată de un dezastru major, la cererea autorităților naționale sau a unui organism al ONU.

Mecanismul de protecție civilă al UE consolidează cooperarea dintre statele membre și statele participante în domeniul protecției civile și astfel îmbunătățește prevenirea, pregătirea și reacția la dezastre. Prin intermediul mecanismului, Comisia Europeană joacă un rol-cheie în coordonarea răspunsului la dezastre în Europa și în afara acesteia.

Pentru mai multe Informații

Fișă informativă – Centrul UE de coordonare a răspunsului la situații de urgență

Fișă informativă – Mecanismul de protecție civilă al Uniunii

Date de contact pentru presă

Balazs UJVARI

Telefon +32 2 295 45 78

Adresă balazs.ujvari@ec.europa.eu

Daniel PUGLISI

Telefon +32 2 296 91 40

Adresă daniel.puglisi@ec.europa.eu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană