Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.04.2020 - COVID-19: UE ajută statele membre să facă față impactului pandemiei asupra sectorului educației
ED Targoviste

Comisia continuă să sprijine statele membre ale UE în lupta lor împotriva consecințelor uriașe pe care pandemia de coronavirus le are asupra școlilor și universităților. În cadrul unei reuniuni prin videoconferință organizate în 14 aprilie 2020 — a doua de la izbucnirea pandemiei — miniștrii educației din UE au făcut schimb de informații cu privire la experiențele lor în materie de educație la distanță și au discutat despre posibile soluții referitoare la evaluare, obținerea diplomelor și înscrierea în învățământul superior.

Comisia a explicat modul în care mobilizează toate instrumentele și resursele de care dispune pentru a oferi asistență. Acesta include noi posibilități de finanțare structurală care pot fi utilizate pentru a sprijini învățarea la distanță și pentru a le garanta tuturor accesul egal la educație de calitate.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: ,,Situația actuală prezintă un risc real de inegalități cu privire la educație pentru elevii și familiile din medii defavorizate. Facem schimb de bune practici și mobilizăm toate instrumentele de care dispunem pentru a preveni sporirea decalajului digital. În plus, împreună cu serviciile noastre pregătim versiunea actualizată a Planului de acțiune pentru educația digitală: criza actuală și învățămintele rezultate din aceasta vor fi elemente-cheie în deliberările noastre.’’

Mai multe informații sunt disponibile într-un comunicat de presă(link is external) al președinției croate a Consiliului UE și pe un site de internet care reunește toate instrumentele și resursele de învățare online disponibile pentru cursanți, profesori și educatori pe durata epidemiei de coronavirus.

Detalii:

Videoconferința miniștrilor educației din UE, martie, 2020(link is external)

Persoană de contact pentru presă:

Susanne Conze — Tel.: + 32 2 298 02 36


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană