Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.07.2020 - A fost lansată o consultare publică privind viitorul transporturilor
ED Targoviste

Ieri, 1 iulie, Comisia a lansat o consultare publică, oferind părților interesate și cetățenilor posibilitatea de a-și exprima opiniile și de a-și identifica prioritățile. Consultarea va fi deschisă până la 23 septembrie și va facilita o mai bună înțelegere, de către Comisie, a modului în care UE poate ajuta acest sector să devină mai sustenabil și mai competitiv, dar și mai modern și mai rezilient într-un context de criză.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: Încurajăm cetățenii și organizațiile relevante să participe la consultarea publică pe care o lansăm astăzi. Mobilitatea este o prioritate, iar noua noastră strategie are scopul de a crea un sistem de transport rezistent la crize pentru noi și pentru generațiile viitoare. Concentrându-ne asupra redresării, vom construi pe această bază o structură solidă, adaptată atât la provocările digitale și de mediu, cât și la oportunitățile pe care acestea le oferă.

Transporturile și mobilitatea joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a cetățenilor și a companiilor. Politica europeană în domeniul transporturilor este concepută pentru a răspunde nevoilor acestora, pentru a combate schimbările climatice și a profita de avantajele digitalizării. Pentru a atinge aceste obiective multiple, Comisia Europeană lucrează la o strategie cuprinzătoare pentru o mobilitate inteligentă și durabilă. Strategia a fost anunțată în cadrul Pactului verde european și ar trebui pusă în aplicare până la sfârșitul anului 2020. Aceasta va înlocui Cartea albă privind transporturile din 2011, care stabilea obiectivele Comisiei Europene în domeniul transporturilor.

Consultarea este disponibilă pe portalul „Exprimați-vă părerea”, unde cetățenii și alți participanți sunt invitați să se conecteze și să-și împărtășească observațiile și opiniile.

Persoane de contact pentru presă:

Stefan De Keersmaecker — Tel.:+ 32 229 84680

Stephan Meder — Tel.:+ 32 229 13917


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană